Prima pagină » VIDEO Suruciuc duce oamenii de afaceri, băncile și ITM printre elevi să-i învețe business, drepturi și obligații ale angajaților
Economic

VIDEO Suruciuc duce oamenii de afaceri, băncile și ITM printre elevi să-i învețe business, drepturi și obligații ale angajaților

Premieră în Botoșani! Inspectoratul Școlar Județean aduce oamenii din business și reprezentanții băncilor printre elevi.

Cei mai importanți oameni de afaceri din Botoșani vor merge la întâlniri cu liceenii pentru a le furniza cât mai multe informații despre mediul de business, pentru a le expune riscurile și oportunitățile deschiderii unei firme.

Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a declarat că în perioada aprilie-mai vor avea loc seminarii pentru liceenii din clasele a XI-a și a XII-a la care vor veni cei mai cunoscuți oameni de afaceri, reprezentanți ai băncilor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

”Printr-un parteneriat și o disponibilitate a mediului de afaceri, a celui bancar, iar mai nou în baza colaborării cu ITM, vrem să intrăm în aprilie-mai în unitățile de învățământ să le prezentăm oportunitățile pe care le au absolvenții care vor să intre într-o afacere, oportunitățile pe care le poate oferi sistemul bancar pentru finanțarea afacerilor și drepturile și obligațiile pe care le are angajatorul și angajatul. Vor fi elevi care vor fi angajați și nu își cunosc drepturile și obligațiile, iar ca viitori angajatori trebuie să cunoască ce obligații și drepturi au. Cei din mediul bancar să le prezinte cum să-și gestioneze resursele financiare, iar oamenii de afaceri care au notorietate crescută la nivelul județului nostru să le prezinte dincolo de poza pe care o vedem cu toții, cum au ajuns la un anumit nivel, ce presupune această muncă, parcursul, riscurile, satisfacțiile și tot ce ține de investiții”, a declarat Bogdan Suruciuc.



De asemenea, inspectorul școlar general vrea un parteneriat total cu mediul de afaceri astfel încât să existe o perioadă a ”porților deschise” în care elevii și părinții acestora să vadă care sunt condițiile de muncă la nivelul anului 2023 în fabricile și companiile din Botoșani.

”Vrem să finalizăm și discuțiile cu mediul de afaceri și Camera de Comerț în ceea ce privește ziua porților deschise a unităților de producție din Botoșani pentru că se întâmplă lucruri frumoase, sunt investițșii majore care nu sunt cunoscute publicului larg. Oamenii de afaceri din Botoșani au investit masiv în producție și este păcat să nu vadă și locuitorii din municipiu sau județ”, a completat Bogdan Suruciuc.