Prima pagină » A început amenajarea drumului de acces pentru utilajele de forare pentru tronsonul Siret-Suceava-Pașcani al autostrăzii A7
Economic

A început amenajarea drumului de acces pentru utilajele de forare pentru tronsonul Siret-Suceava-Pașcani al autostrăzii A7


Prezența unui excavator la lucru în apropierea Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost, marți, semnalul că a început amenajarea drumului de acces pentru utilajele de forare în vederea studiului geotehnic pentru tronsonul de autostradă Siret-Suceava-Pașcani. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent la fața locului și a transmis că pe acest tronson al viitoarei autostrăzi A7 firmele de proiectare s-au blocat din cauză că n-au avut drum de acces „pe care să coboare utilajul să foreze pentru acest tronson de autostradă”.

Potrivit lui Flutur, este vorba despre o zonă de 460 de metri de foraje la 25-30 de metri adâncime. „Am insistat foarte mult la Ministerul Transporturilor, la Compania Națională de Autostrăzi, la constructor și la proiectant, să termine. În sfârșit au venit la treabă, amenajează drumul pentru că vreau să finalizăm în această primăvară toate lucrările pentru că în felul acesta ne putem gândi la etapa următoare, să se scoată la licitație și la noi partea de autostradă între Pașcani și Suceava”, a declarat Flutur.

Integral pe www.monitorulsv.ro

Pentru Botoșani, lucrările anunțate la Suceava sunt extrem de importante deoarece în zona aeroportului Salcea se va conecta și viitorul drum expres/autostradă Botoșani-Suceava, care va fi finanțat din fonduri europene din actualul exercițiu bugetar.