Prima pagină » Week-end cu iarnă adevărată la Dorohoi: 70 tone de antiderapant, viscol și troiene de aproape un metru spre Loturi Enescu
Administrație Știri locale

Week-end cu iarnă adevărată la Dorohoi: 70 tone de antiderapant, viscol și troiene de aproape un metru spre Loturi Enescu



Preluaere StiridinDorohoi.ro:

Municipiul Dorohoi tocmai a trecut peste primul week-end de iarnă adevărată din acest sezon geros, iar circulația fără probleme de pe străzile urbei a fost posibile printr-o mobilizare a autorităților locale.

Viscolul a troienit zăpada și a făcut ca muncă depusă pentru deszăpezire să impună reluarea operațiunilor pentru ca străzile și trotuarele din Dorohoi să fie practicabile.

Viceprimarul Cristian Dogaru, cel care coordonează activitatea de deszăpezire din municipiul Dorohoi, a declarat că începând cu sâmbătă 4 februarie, ora 15, la nivelul municipiului a fost activat comandamentul de iarnă.

”Prin operatorul Servicii Publice Locale, societatea Consiliului Local Dorohoi, s-a asigurat permanența astfel încât circulația pe drumurile publice din municipiu să nu fie îngreunată sau chiar închisă. La nivelul municipiului, pe drumurile publice s-a acționat cu două utilaje Unimog dotate cu lamă și sărăriță, un buldoexcavator, un camion cu lamă și e asemenea pentru raspândirea materialului antiderapant manual cu 3 autoutilitare”, a declarat viceprimarul Cristian Dogaru.

Pentru asigurarea circulației pietonale s-a realizat atât împrăștiere cu material antiderapant cat și deszăpezire manuală în doua intervale orare: duminică 05 februarie ora 04- 14 cât și luni 5 februarie ora 04 – 14.

Nu mai puțin de 70 de tone de material antiderapant a fost folosită în acest week-end.

Au fost situații, din cauza secvențelor de viscol, mai ales duminică seară, în care pe porțiuni de pe drumul dintre Dorohoi și Loturi Enescu, troienele au depășit 80 cm. De asemenea au fost porțiuni pe Sfântul Ioan Românul, cel puțin pe sensul dinspre Darabani spre Dorohoi, tot din cauza vântului de troieniri.

Nu au fost incidente majore privind circulația rutieră, câteva excepții în sera de sâmbătă și duminică cu TIR-uri care au blocat temporar circulația.

”Vreau să mulțumesc colegilor de la Servicii Publice Locale Dorohoi pentru profesionalism și determinare. Deasemenea și celor de la drumurile naționale cât și celor de la drumuri județene, cu care am fost în contact permanent, pentru buna colaborare. Rog participanții la trafic să respecte regulile de circulație, având în vedere instaurarea sezonului rece, utilizarea de cauciucuri specifice acestui sezon și, deasemenea, prudență. Aceștia trebuie să înțeleagă că, nerespectând aceste reguli nu își riscă integritatea corporală sau chiar viața ci pot pune în pericol și pe ceilalți participanți la trafic”, a concluzionat Cristian Dogaru.