Prima pagină » Magopeț a semnat pentru trei noi proiecte prin PNRR și Mediu. ”Prioritar este de a dezvolta tot mai mult Ibănești”
Administrație

Magopeț a semnat pentru trei noi proiecte prin PNRR și Mediu. ”Prioritar este de a dezvolta tot mai mult Ibănești”



Comuna Ibănești continua să atragă finanțări europene și din fonduri guvernamentale.

Primarul Romică Magopeț a mers la București și a semnat contractele de finanțare pentru trei noi proiecte de investiții.

Acestea sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență dar și Programul Iluminat Public-finanțat prin AFM.

Obiectivele vizate în contractele pentru care s-a obținut finanțare sunt:

1. ”Reabilitarea sediului Primăriei comunei Ibănești, județul Botoșani” în valoare de 1,053,094.91 lei;

Vizează lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, utilizarea surselor regenerabile de energie, sisteme de management energetic integrat pentru clădiri, lucrări de reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri și alte lucrări necesare pentru atingerea obiectivelor proiectului

2. ”Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Ibănești, județul Botoșani” etapa a II-a, în valoare de 1.129.481,24 lei.

Etapa a II-a presupune extinderea rețelei de iluminat prin montarea unui număr de 330 corpuri de iluminat tip LED, precum și modernizarea a 6 puncte de aprindere dotate cu sistem de telegestiune.

3. ”Instalarea de stații de încărcare pentru vehiculele electrice” în valoare de 292.900,65 lei.

Presupune instalarea a 4 stații de încărcare: două în localitatea Ibănești și două în localitatea Dumbrăvița.

”Obiectivul nostru prioritar este de a dezvolta tot mai mult comuna Ibănești!”, a declarat Romică Magopeț.