Prima pagină » Se lucrează la SF-ul pentru centura orașului Flămânzi. Oloeriu: ”Lucrările sunt în grafic și e posibile să fie finalizate înainte de termen”
Administrație Știri locale

Se lucrează la SF-ul pentru centura orașului Flămânzi. Oloeriu: ”Lucrările sunt în grafic și e posibile să fie finalizate înainte de termen”



Orașul Flămânzi lucrează la realizarea Studiului de Fezabilitate pentru o șosea de centură ocolitoare care va devia în afara localității traficul de pe drumul european Botoșani-Târgu Frumos-Iași.

Primarul Dan Oloeriu a declarat că firma care a câștigat licitația și cu care s-a semnat contractul de execuție în luna decembrie lucrează intens.

”Pe un lot s-a făcut deja măsurătoarea topo și lucrările pentru SF vor continua în ritm alert. Acum lucrările sunt în grafic și e posibile să fie finalizate înainte de termen, respectiv decembrie 2023. Urmează să continue cu ridicările topo, apoi să se facă și studiul geo și forajele prevăzute în contract. Sunt foarte multe avize și autorizația de obținut, de la Transgaz, la Mediu, Apele Române, Romsilva”, a declarat edilul-șef Dan Oloeriu.

Primarul orașului Flămânzi a precizat că Primăria va pune la dispoziția Romsilva o suprafață de teren pentru a se realiza împăduriri deoarece traseul centurii va impune defrișări pe 500 metri de teren.

Capetele acestei șosele vor fi la ieșirea din Flămânzi spre Frumușica și imediat după satul Cotu, comuna Copălău, la baza păduri.

Centura orașului Flămânzi ar putea fi construită începând din 2024 cu fonduri prin programul Operațional Transporturi.