Prima pagină » Restaurarea Casei Memoriale ”George Enescu” din Liveni, licitație de 1,6 milioane euro din fonduri europene
Administrație Știri locale

Restaurarea Casei Memoriale ”George Enescu” din Liveni, licitație de 1,6 milioane euro din fonduri europene



Muzeul Județean de Istorie Botoșani va organiza în data de 20 februarie licitația pentru Execuție lucrări pentru obiectivul de investiție „REABILITARE CASA MEMORIALĂ GEORGE ENESCU LIVENI, COMUNA GEORGE ENESCU, JUDEȚUL BOTOȘANI”.

Valoarea lucrărilor este de 1,6 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene dintr-un program transfrontalier România-Republica Moldova.

”Proiectul recomandă o serie de intervenții absolut necesare asupra monumentului, unele directe, cu rol de asigurare a integrității și stabilității construcţiilor, altele indirecte, cu rolul de a înlătura factorii care pun în pericol starea monumentului, intervenții care au drept scop înlăturarea unor lucrări anterioare neavenite. În acest scop se vor utiliza toate mijloacele tehnologice modern care stau la dispoziția proiectanților și constructorilor pentru a stopa procesul de degradare, înlăturând cauzele acestora, readucând imobilul, pe cât posibile, la starea sa inițială”, se precizează în memorial tehnic al proiectului.

Astfel, va fi refăcută șarpanta, vor fi restaurate sau înlocuite finisajele inițiale interioare și exterioare, instalațiile vechi vor fi înlocuite cu unele moderne pentru detecție incendiu, antiefracție, înregistrare video, iar proiectul include și amenajarea peisagistică.