Prima pagină » FOTO Vezi cum arată acum cabana de lux a lui Ceaușescu pentru vânătoarea de fazani din Botoșani
Administrație Știri locale

FOTO Vezi cum arată acum cabana de lux a lui Ceaușescu pentru vânătoarea de fazani din Botoșani



La câțiva zeci de kilometric de municipiul Botoșani, în pădurea din apropierea comunei Cordăreni, se află o cabana care până în 1989 era folosită de însuși Nicolae Ceaușescu pentru vânătorile de fazani.

Dictatorul communist venea în județul Botoșani la vânătoare de fazani, dar mai rar. În marea majoritate a timpului, cabane de lângă Cordăreni, una de lux și opulență pentru anii în care a fost folosită, era utilizată de șefimea din PCR și regional amatoare de vânătoare.

Botoșănenii care fac parte din grupul de Facebook ”BOTOȘANI – Atracții și trasee turistice”, au vizitat cabana de vânătoare a lui Ceaușescu din apropierea Cordăreniului și au postat imagini cu stadiul în care se află această.

Galeria de imagini postată pe acest grup este însoțită și de următorul text:



 

Nicolae Ceaușescu obișnuia să meargă întrun loc secret și ferit de ochii curioșilor pentru a împușca fazani. Locul unde tovarășul ieșea la vânătoare se află la 35 kilometri de Botoșani, mai exact în mijlocul unei păduri din apropierea comunei Cordăreni. Acolo, liderul communist avea și o cabana special amenajată unde erau invitați deseori șefi ai Partidului Comunist.

Acum la cabana se ajunge foarte ușor, drumul este asfaltat până în dreptul cabanei. La vremea ei, cabana avea toate condițiile unei pensiuni, avea mai multe camera, băi, o bucătărie și o zonă de dormitoare tip mansardă.

”BOTOȘANI – Atracții și trasee turistice”

Grupul ”BOTOȘANI-Atracții și trasee turistice” este format din botoșăneni cu profesii diferite care adoră ieșirile în natură și iubesc să viziteze locurile turistice din județ.

SURSA FOTO: ”BOTOȘANI – Atracții și trasee turistice”