Prima pagină » Dorohoiul nu se mai oprește din atragerea de fonduri europene. 13,1 milioane lei din PNRR pentru extinderea Ambulatoriului
Administrație Știri locale

Dorohoiul nu se mai oprește din atragerea de fonduri europene. 13,1 milioane lei din PNRR pentru extinderea Ambulatoriului



De departe, municipalitatea dorohoiană este campioană la atragerea de fonduri europene în domeniul sănătății în județul Botoșani. Primăria Dorohoi este singura din județ care a primit bani prin PNRR pentru extinderea ambulatoriului. 

Municipiul Dorohoi a primit 13,18 milioane lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru Creșterea capacității Ambulatoriului din Spitalul municipal.

Astfel, Primăria Dorohoi, condusă de Dorin Alexandrescu, a reușit să atragă o finanțare de 13,18 milioane lei pentru proiectul ”Creșterea capacității de asistență medicală a Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi”, sumă alocată pe lista cu Obiectivele de investiție aprobate pentru finanțare prin PNRR axa Unități de asistență medicală ambulatorie.

Din punct de vedere al punctajului obținut, Dorohoi a fost pe locul 16 din totalul celor 66 de proiecte care au primit finanțare.

Noua finanțare vine după ce municipalitatea dorohoiană a mai primit și o finanțare de 10,9 milioane lei pentru modernizarea Ambulatoriului de la Spitalul Municipal, proiect care a prevăzut și dotări de ultimă generație. Cu noul proiect finanțat prin PNRR, Dorohoi va avea unul dintre ambulatoriile cele mai mari și bine dotate din regiunea Moldovei.

În timp ce Dorohoiul atrage finanțare pentru extinderea capacității Ambulatoriului, Consiliul Județean nu a reușit să obțină bani pentru cele două proiecte de construire a unor corpuri noi de clădire la secțiile de Pediatrie și Psihiatrie a Spitalului Județean de urgență ”Mavromati”.