Prima pagină » Federovici și Flutur de la Suceava au avut nevoie de aprope un an doar să afle cât ne costă reluarea lucrărilor la podul de la Talpa: 8 milioane euro
Administrație Știri locale

Federovici și Flutur de la Suceava au avut nevoie de aprope un an doar să afle cât ne costă reluarea lucrărilor la podul de la Talpa: 8 milioane euro

DCIM332MEDIADJI_0245.JPG



Consiliul Județean Botoșani a transmis un comunicat de presă prin care anunță că parteneriatul cu CJ Suceava privind proiectul de reluare a lucrărilor la podul peste Siret între Talpa și Zamostea a adus și primele cifre oficiale lucrărilor.

Astfel, nu mai puțin de 8 milioane de euro ar trebui pentru reluarea lucrărilor la podul de la Talpa și pentru a afla asta, fără a face nicio lucrare a fost nevoie de aproape un an de zile.

La începutul primăverii lui 2022, cele două consilii județene încheiau un acord de parteneriat pentru identificarea unor soluții în privința reluării lucrărilor de investiții la podul de peste râul Siret de la Talpa.



„În baza acestui acord s-au alocat sumele de bani necesare pentru realizarea expertizelor și a celorlalte documente tehnice necesare obținerii finanțării pentru efectuarea lucrărilor de investiții. Astfel, pe parcursul anului trecut, cele două consilii județene au primit raportul de expertiză, iar la finalul anului a fost predat de către proiectant studiul de fezabilitate. Din acesta se desprinde concluzia că lucrările de investiții care se vor face la Talpa se ridică la aproximativ opt milioane de euro. Am discutat cu președintele Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, pentru ca împreună să identificăm cea mai bună soluție de finanțare, astfel încât această investiție să devină realitate”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Podul de la Talpa-Mihăileni asigură legătura dintre cele două județe și ar reduce semnificativ distanțele de transport, având în vedere că cele mai apropiate poduri, de la Siret și Zvoriștea, sunt la distanțe de 17 , respectiv 11 kilometri.