Prima pagină » 4 contracte prin PNRR semnate de Alexandrescu la București. Dorohoi atrage 41,3 milioane lei pentru un bloc, autobuze electrice, renovare energetică și cadastru digital
Administrație Știri locale

4 contracte prin PNRR semnate de Alexandrescu la București. Dorohoi atrage 41,3 milioane lei pentru un bloc, autobuze electrice, renovare energetică și cadastru digital



Primăria Municipiului Dorohoi, prin domnul primar ing. Dorin Alexandrescu a semnat, la Bucureşti, 4 noi contracte de finanţare pentru investiţii accesate prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Este vorba de renovarea energetică moderată a unor clădiri rezidenţiale multifamiliale din municipiu, prin care se urmăreşte consolidarea arhitecturală şi îmbunătățirea estetică a fondului construit.

Al doilea obiectiv de investiţii, depus în parteneriat cu comunele Broscăuţi, Hilişeu-Horia, Şendriceni şi Văculeşti, permite achiziționarea a 2 autobuze şi 5 microbuze nepoluante, electrice, care cuprind și stații de încărcare rapidă pe traseu şi la autobază.

Un alt obiectiv de investiţie vizeazăconstrucţia unor locuinţe nZeb (near-Zero Energy Building)pentru tineri, cu scopul de a stopa migrația către alte orașe din țară și străinătate.

A patra investiţie, pentru care s-a semnat contractul de finanţare, propune actualizarea și transpunerea Planului Urbanistic General în format digital şi montarea a 10 staţii de reîncărcare, în acord cu legislația în vigoare.

Aceste proiecte însumează o valoare de 41,392,919.02 cu T.V.A., al căror termen de finalizare nu va depăşi data de 30 iunie 2026.