Prima pagină » Gîrbaci scoate utilajele agricole pe rute ocolitoare. 1 milion de euro pentru 12 kilometri de drumuri agricole în Darabani
Administrație Știri locale

Gîrbaci scoate utilajele agricole pe rute ocolitoare. 1 milion de euro pentru 12 kilometri de drumuri agricole în Darabani




Pe lângă proiectele de modernizare a drumurilor din orașul Darabani, Primăria celui mai nordic oraș din România derulează și proiecte pentru modernizarea drumurilor agricole din împrejurimi.

De la a fi impracticabile pe timp ploios, 12 kilometri de drumuri agricole vor fi modernizate prin împietruire în Darabani printr-un proiect cu finanțare europeană.

Alin-Mihai Gîrbaci, primarul orașului Darabani, spune că vor fi amenajate și 20 de podețe pentru scurgerea apelor, iar impactul proiectului este unul semnificativ pe plan local.

 

Astfel, un număr de 11 operatori economici agricoli și 7 operatori economici non-agricoli vor fi deserviți, iar aproximativ 1200 ha de teren arabil vor fi accesibilizate prin acest proiect de investiție. Sursa de finanțare de 1 mil. Euro, este asigurată de „Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale” prin Măsura 4.3A, lansată expres pentru realizarea acestor tipuri de drumuri, ce reprezintă totodată și rute ocolitoare pentru utilajele agricole, fluidizând astfel traficul din zona centrală a orașului”, a declarat Alin-Mihai Gîrbaci, primarul orașului Darabani.

În cel mai nordic oraș din România se construiesc două blocuri, construcția unei creșe moderne este în derulare, se modernizează liceul, urmează modernizarea Conacului Theodor Balș, se asfaltează străzile locale, s-au modernizat parcurile.