Prima pagină » Primăria Bucecea a predat terenul investitorilor spanioli care vor construi o fabrică de biodiesel și una de ulei de floarea-soarelui
Economic Știri locale

Primăria Bucecea a predat terenul investitorilor spanioli care vor construi o fabrică de biodiesel și una de ulei de floarea-soarelui




O companie cu capital spaniol a concesionat 15.000 metri pătrați de teren la fosta fabrică de zahăr din Bucecea pentru a construi două unități de producție.

”Astăzi am predat amplasamentul concesionarului și urmează să obțină avizele pentru a începe construcția unei fabrici de biodiesel și a unei unități de procesare pentru obținerea uleiului de floarea-soarelui”, a declarat Angel Gheorghiu, primarul orașului Bucecea.

Mouzamil World Trade SRL este firma care a concesionat terenul de la Primăria Bucecea și are sediul în municipiul Botoșani.

Primăria Bucecea, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Botoșani, a curățat resturile de construcții de pe terenul fostei fabrici de zahăr pentru a lotiza și concesiona celor interesați să investească, totul fiind racordat la apă, canalizare, energie electrică și gaz metan. 

Deja se construiește un depozit regional de îngrășăminte, iar o fabrică de panificație-patiserie va derula o investiție într-un depozit frigorific.

O parcelă de 30.000 mp va fi folosită de cele două instituții publice pentru a construi un parc fotovoltaic de 3MW.