Prima pagină » A muncit 10 ani în Milano, s-a întors în țara și a deschis un atelier de confecții. Acum se extinde!
Economic Știri locale

A muncit 10 ani în Milano, s-a întors în țara și a deschis un atelier de confecții. Acum se extinde!




S-a întors în comuna natală după zece ani de muncă în Italia și a deschis o mică afacere în industria confecțiilor. Acum se extinde pentru a produce inclusiv în sistem Lohn.

Daniel Balan are 43 de ani și după ce a muncit în Milano, Italia, pentru a acumula capital a revenit acasă, în comuna Hlipiceni din județul Botoșani, și a deschis un business privat din domeniul producției non-agricole care generează locuri de muncă.

Acesta spune că la început a plecat de la ideea de a avea o croitorie care să ofere servicii localnicilor din Hlipiceni și comunele învecinate. Accesul din și spre Hlipiceni a devenit extrem de facil după ce drumul județean care traversează zona a fost modernizat cu fonduri europene și asigură un drum în condiții foarte bune atât spre Botoșani, cât și spre Iași.



”Am vrut să ne adresăm doar comunelor din jurul Hlipiceniului, dar am văzut că se poate și că avem cu cine lucra și am luat decizia de a ne extinde cu un atelier de producție. La jumătatea lunii noiembrie vom deschide al doilea punct de lucru în care vom avea între 7 și 10 salariați și unde vom produce în sistem Lohn în baza unor contracte pe care le avem cu anumite firme din Botoșani pentru articole care ajung în Olanda, Franța”, a declarat Daniel Balan.

Al doilea punct de lucru al firmei lui Daniel Balan va funcționa în clădirea unei foste școli, iar punctul de lucru din centrul localității va rămâne destinat serviciilor de croitorie pe plan local.

”Prima locație rămâne pentru deservirea cetățenilor, iar în al doilea spațiu vom produce pentru industrie. M-am cam săturat de muncit peste hotare mai ales că se poate acum și la noi în țară să te dezvolți”, a concluzionat Daniel Balan.

Primarul comunei Hlipiceni, Marian Luchian, s-a arătat extrem de încântat de inițiativa antreprenorială a tânărului revenit de peste hotare.

Salut revenirea în țară și curajul unui tânăr întreprinzător local de a deschide un atelier de confecții în Lohn în comună. După ce primăria a concesionat clădirea fostei scoli de la Cobiceni urmează mutarea în noul spațiu. Doamne ajută! Aveți tot sprijinul din partea noastră”, a spus și primarul Marian Luchian.