Prima pagină » Un elev de liceu propune Primăriei un proiect care ar ajuta la revitaliza Centrul Vechi. Primarul a acceptat!
Administrație Știri locale

Un elev de liceu propune Primăriei un proiect care ar ajuta la revitaliza Centrul Vechi. Primarul a acceptat!



Un elev de liceu care realizează schițe în creion ale celor mai reprezentative clădiri istorice din municipiul Botoșani a mers la primarul Cosmin Andrei și i-a făcut o propunere concretă prin care încearcă să revitalizeze Centrul istoric al municipiului.

 

 

”În vizită la domnul primar Cosmin Andrei, am îndrãznit sã merg cu o propunere. Agreată şi acceptată de dumnealui, îl considerãm împreunã deja un demers important pentru clădirile istorice ale orașului nostru şi, poate vom reuși sã contribuim cu toții la îndeplinirea lui. Iar prin el, prin acest demers, la creșterea atractivității turistice. Mai exact, prin realizarea unui traseu spre reabilitarea acestor monumente care de fapt, şi țin sã subliniez în mod special acest lucru, nu aparțin Primăriei Botosani, care, chiar dacã işi doreşte, nu poate interveni în a le restaura! Însã, putem arãta Botoșănenilor şi nu numai, cum arătau de fapt în vremurile de demult aceste bijuterii arhitecturale ale orașului nostru”, a postat Codrin Emanuelle Manea.

Având informații provind posibilitățile localnicilor de a repara frumoasele clădiri in Centrul Istoric al municipiului, Codrin Emanluelle Manea a venit și cu soluția pentru aceastră zonpă.



”Cum? Propun redesenarea acestor clãdiri monument într-un mod profesionist şi expunerea acestor „restaurãri grafice” în fața a ceea ce sunt şi reprezintã ele acum, unele dintre ele, din pãcate, nişte ruine! Poate cã astfel, proprietarii acestor minunate clãdiri, urmaşii sau moştenitorii acestora vor realiza adevãrata frumusețe a lor şi, cândva, mai devreme sau mai târziu, le vor reabilita.cSau le vor ceda de bunãvoie, lãsându-i pe alții sã o facã. Îi mulțumesc pe aceastã cale Domnului Primar pentru sprijin şi încurajare. Ne apucãm de treabã!”, a concluzionat Codrin Emanuelle Manea.

Acesta a mers și la evenimentul din Centrul vechi organizat de Primăria și Filarmonica Botoșani pentru a prezenta schizețe orașului său.