Prima pagină » 8 ani de Vlăsie Company, cel mai mare producător al Cașcavalului de Săveni, singurul cașcaval românesc recunoscut european
Economic Știri locale

8 ani de Vlăsie Company, cel mai mare producător al Cașcavalului de Săveni, singurul cașcaval românesc recunoscut european



Acum 8 ani era înființată firma Vlăsie Company, cea care a devenit unul dintre producătorii importanți de cașcaval și brânzeturi din județul Botoșani și care vinde în toată țara prin intermediul marilor lanțuri de magazine.

Constantin Aniculăesă și actualul senator Lucian Trufin înființau Vlăsie Company într-un județ în care procesarea laptelui reprezintă unul dintre punctele economice forte.

Senatorul Trufin a marcat în stilul propriu cei 8 ani de când Vlăsie Company reprezintă un brand în industria din care face parte.

”De 8 ani, încorporăm spiritul satului românesc în produse lactate cu gust autentic. Iarba proaspăt cosită și fânul rumen, laptele proaspăt, hrănitor, tradiția și hărnicia oamenilor vetrei au fost sursele de inspirație ale poveștii VLĂSIE COMPANY. O poveste țesută cu multă muncă și răbdare, care nu poate fi împărtășită decât prin savurare. Am plămădit cu migală produse unice, un loc aparte ocupându-l CAȘCAVALUL de SĂVENI, care a cucerit europenii și a răspândit frumusețea populară a României. De opt ani, aducem în casele oamenilor produse scoapte din natură, care să reunească familia în jurul mesei și să sporească dragostea”, a declarat Lucian Trufin.

În acest moment, Vlăsie Company deține două magazine proprii în municipiul Botoșani, Magazinul Producătorului, și unul în orașul Săveni, iar cașcavalul și brânzeturile produse lângă Vlăsinești.

Fabrica de la intrarea în comuna Vlăsinești este printre cele din asociația care a reușit să omologheze Cașcavalul de Săveni ca singurul cașcaval românesc protejat la nivelul Uniunii Europene.