Prima pagină » Parc fotovoltaic de 3 MW în locul fostei fabrici de zahăr de la Bucecea
Administrație Economic Știri locale

Parc fotovoltaic de 3 MW în locul fostei fabrici de zahăr de la Bucecea




Doina Federovici, președintele CJ Botoșani, și Angel Gheorghiu, primarul orașului Bucecea

Consiliul Județean Botoșani și Primăria Bucecea s-au asociat pentru a construit un parc fotovoltaic de 3 MW construit pe trei hectare de teren în apropierea parcului industrial din orașul de la granița cu județul Suceava.

Totul a fost oficializat astăzi la Consiliul Județean Botoșani.

Informația a fost publicată în premieră în urmă cu două săptămâni de Banulbotosanean.ro, când Doina Federovici, președintele CJ Botoșani a anunțat viitoarea investiție.

 

 

”Dezvoltarea județului Botoșani presupune o abordare echilibrată și cât mai pragmatică a provocărilor pe care le lansează vremurile pe care le trăim. Una dintre cele mai dificile probleme ale momentului o reprezintă criza energetică. Drept răspuns la aceasta, Consiliul Județean Botoșani a decis dezvoltarea unei prime capacități fotovoltaice de 3 MW la Bucecea.

Domnul primar Angel Gheorghiu și administrația orașului Bucecea s-au alăturat demersului inițiat de către administratorul județului Botoșani, domnul #Cristian_Nistor, și au pus la dispoziția Consiliului Județean o suprafață de teren intravilan de 30.000 de metri pătrați în vederea construirii parcului fotovoltaic. Terenul se află în proximitatea stației de transformare de 110 kV, asigurând soluția optima de obținere a avizului tehnic de racordare.

Parcul fotovoltaic va fi realizat prin accesarea unei finanțări europene ce va disponibilă pe una dintre axele de finanțare privind energia verde și va avea o putere instalată de până la 3 MW”, a declarat Doina Federovici.

Inițial pe aproape 5 hectare de teren ar fi trebuit ca și o firmă privată să amenajeze un parc fotovoltaic, dar Primăria Bucecea a decis să rezilieze contractul cu acest partener din motive întemeiate.

Parteneriatul dintre CJ și Primăria Bucecea a început în urmă cu doi ani, când instituția condusă de Doina Federovici a sprijinit financiar demersurile administrației Angel Gheorghiu din Bucecea pentru curățarea de resturile de clădire a terenului fostei fabrici de zahăr.