Prima pagină » O familie de oameni de afaceri a construit o troiță în satul natal. Câteva sute de localnici au asistat la sfințire
Știri locale

O familie de oameni de afaceri a construit o troiță în satul natal. Câteva sute de localnici au asistat la sfințire



Au avut succes în afaceri, după care s-au întors în locul copilăriei și au dăruit comunității locale o troiță. 

O familie de oameni de afaceri a construit o troiță în satul natal, evenimentul sfințirii monumentului fiind făcut în prezența unui sobor de zece preoți și a sute de localnici.

Între satul Dracșani, comuna Sulița, și satul Cerbu, soții filantropi au construit o troiță înaltă de 7 metri care se poate vedea chiar din casa în care încă locuiesc părinții femeii de afaceri. Monumentul a fost construit în apropierea unor drumuri folosite de localnici pentru a merge la munca câmpului, o muncă făcută de localnici doar după ce mai întâi își fac semnul crucii. 



Zece preoți de la cele mai importante mănăstiri și biserici din jurul comunei Sulița, și aproape 350 de persoane au asistat la ceremonialul religios de sfințire a troiței spre care a fost amenajat și un drum de legătură pietruit, lucrare finanțată tot de cei doi soți.

Toți cei prezenți la sfințirea troiței au primit pachete sau au participat la masa oferită cu ocazia acestui eveniment, totul fiind comandat de la o firmă locală pentru ca darul familiei oamenilor de afaceri oferit comunității locale să fie atât pe plan spiritual, cât și material.

”Am avut și o carte de onoare pentru a marca așa cum se cuvine acest eveniment, iar în ea au scris cuvinte de o frumusețe deosebită preoții care au sfințit troița, dar și parte din cei care au asistat la ceremonialul religios”, a declarat un membru al familiei oamenilor de afaceri.