Prima pagină » 5,5 milioane euro pentru renovarea energetică a Maternității Botoșani și a clădirii unde se va muta Evidența Persoanelor
Administrație Știri locale

5,5 milioane euro pentru renovarea energetică a Maternității Botoșani și a clădirii unde se va muta Evidența Persoanelor




Cristian Nistor, administratorul public al CJ Botoșani, și Doina Federovici, președintele CJ Botoșani

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a anunțat că instituția pe care o conduce a primit finanțare europeană de 5,5 milioane euro pentru două proiecte importante depuse în acest an.

Este vorba despre renovare energetică a Maternității Botoșani, în valoare de aproximativ 24 milioane de lei, inclusiv TVA, (4,75 milioane de euro), și de consolidare integrată prin consolidare seismică și renovare energetică a clădirii „Elena Doamna” în care va funcționa Serviciul Județean de Evidență a Persoanelor, în valoare de 4 milioane de lei, inclusiv TVA, (800 de mii de euro) care au fost aprobate de Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării.



”În perioada următoare, în calitatea de președinte al Consiliului Județean Botoșani, voi semna contractele de finanțare. Consiliul Județean a demarat realizarea studiilor de fezabilitate, pentru ca la începutul anului viitor, să se poată contracta și realiza proiectul tehnic în vederea demarării lucrărilor”, a declarat Doina Federovici.

Aceasta a precizat că instituția pe care o conduce a mai depus două proiecte în cadrul apelului deschis săptămâna trecută. Proiectele vizează renovare integrată prin consolidare seismică și renovare energetică moderată a clădirii Secției VI Cronici a Spitalului Județean și a Corpului H al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, în care funcționează blocul alimentar, magazia de alimente și spălătoria celei mai mari unități medicale județene din Moldova. Cele două proiecte se ridică la 9,5 milioane de lei, inclusiv TVA, (2 milioane de euro).

”Știm ce avem de făcut și demonstrăm în fiecare zi că facem ceea ce trebuie”, a concluzionat Doina Federovici.