Prima pagină » Biserica de lemn din 1740 din Bălușeni, restaurată cu fonduri europene prin PNRR. Va face parte din rutele naționale de turism
Administrație Știri locale Visit Botoșani

Biserica de lemn din 1740 din Bălușeni, restaurată cu fonduri europene prin PNRR. Va face parte din rutele naționale de turism




 

Fonduri europene din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vor fi folosite pentru restaurarea unei biserici de lemn din 1740.

Claudiu Doroftei, primarul comunei Bălușeni, a semnat ieri contractul de finanțare pentru Proiectul „Restaurarea Bisericii lemn ”Sfinții Voievozi”, din comuna Bălușeni”.

Valoarea proiectului este de 1,8 milioane lei, iar la final Biserica de lemn din 1740 va fi inclusă în traseul turistic al județului Botoșani, fiind în apropierea mănăstirilor de la Zosin.



”Eu vreau să scoatem la licitație proiectarea și execuția lucrărilor la pachet, iar de la București am fost informați că tot în acest an vom semna un cotnract și pentru promovarea turistică a bisericuței de la noi deoarece face parte din cele 12 rute turistice și culturale finanțate prin PNRR”, a declarat Claudiu Doroftei.

Primarul comunei Bălușeni susține că în Biserica de lemn ”Sfinții Voievozi” se oficia pe vremuri sluja la hramul satului, pe 15 august, dar starea avansată de degradare nu a mai permis asta.

 

”Bisericuța este într-un loc pitoresc tare al comunei noastre și va merita să fie vizitată”, a completat edilul-șef din Bălușeni.

 

Senatorul Lucian Trufin a fost prezent și el la semnarea contractului de finanțare prin PNRR pentru bisericuța de lemn din 1740 din Bălușeni.

 

”Demersurile autorității locale vor estompa efectele produse de cei 277 de ani care s-au scurs peste lăcașul de cult. Proiectul demarat va reda bisericii gloria de odinioară, făcând-o din nou primitoare pentru credincioșii locului sau oaspeți de departe. Pe lângă sporirea atractivității turistice a zonei, investiția va revigora un monument care poartă amprenta și bunătatea străbunilor, întărindu-l pentru viitor”, a precizat senatorul Lucian Trufin.