Prima pagină » CJ Botoșani vrea să ducă apă din Siret la o localitate de lângă Prut. Șoptică: ”Federovici și-a luat vicepreședinții să nu se facă de răs, i-a pus pe ei să spună prostii”
Administrație Politică Știri locale

CJ Botoșani vrea să ducă apă din Siret la o localitate de lângă Prut. Șoptică: ”Federovici și-a luat vicepreședinții să nu se facă de răs, i-a pus pe ei să spună prostii”




Consiliul Județean a anunțat un proiect prin care vrea să construiască o magistrală de apă din barajul de la Rogojești, din Siret, și care să ajungă până în orașul Darabani, adică în imediata apropiere a râului Prut.

În această lună va avea loc licitația pentru documentația acestui proiect care ar urma să fie finanțat cu câteva zeci de milioane de euro de către Compania Națională de Investiții.

Anunțul privind această investiție a fost făcut săptămâna trecută într-o emisiune la Tele M la care au participat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani și al PSD, dar și vicepreședinții Bogdan Dăscălescu și Dorin Birta.

Tot într-o emisiune la Tele M, deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, a declarat că proiectele anunțate de conducerea Consiliului Județean par de domeniul Science Fiction.



 

”Dumneaei este într-o campanie electorală permanentă cu PR-url ei… Unul dintre actualii vicepreședinți ai CJ făcea o platformă industrială la Bucecea cu mare tam-tam, același vicepreședinte a desenat o conductă de gaz care mergea pe la Ungureni, pe la Săveni, se ducea pe la Ștefănești, apoi la Darabani. Pe o hartă este foarte ușor să desenezi, foarte ușor să îți propui proiecte.

L-am auzit pe celălalt vicepreședinte… Doamna Federovici și-a luat vicepreședinții să nu se facă de răs, i-a pus pe ei să spună prostii, în sensul că cineva făcea o conductă care merge de la Rogojești, merge pe granița cu Ucraina și se duce la Pomârla, Suharău, Ibănești, ajunge la Darabani. Numai că la Darabani Prutul este foarte aproape și Darabani își ia apă din Prut. Nu poți să spui prostii! Cel puțin la domnul Birta m-a distrat cu conducta, dar și conducta lui Dăscălescu de gaz, care făcea un inel mare, era cu galben că e cu gaz, cred că a domnului Birta era cu albastru că e cu apă. Ei se uită pe hartă… eu sunt prieten cu Bogdan, dar politic vorbind nu pot să agreez nebunii. Nu poți desena cu carioca pe hartă, înseamnă că nu ești responsabil. Să duci conducta de la Rogojești la Darabani unde Prutul este la 100 de metri… sunt niște chestii… Am auzit că se face un proiect, conducta mirobolantă care leagă Siretul de Prut este prin CNI. Dar nu am auzit nimic de proiectul de peste 200 milioane euro unde suntem fezabili și autoritățile județene nu au făcut nimic”, a comentat Costel Șoptică la Tele M.