Prima pagină » CJ Botoșani a scos la licitație documentația pentru conductele de apă Hănești-George Enescu și Mihăileni-Darabani
Administrație Știri locale

CJ Botoșani a scos la licitație documentația pentru conductele de apă Hănești-George Enescu și Mihăileni-Darabani




Consiliul Județean Botoșani va organiza în 27 octombrie licitația pentru stabilirea firmelor care să facă documentațiile tehnice, inclusiv Studiul de Fezabilitate, pentru două magistrale de apă importante, Hănești-George Enescu și Mihăileni-Darabani. Licitația are o valoare estimată de aproape 300.000 lei.

 

Magistrala Hănești-George Enescu va fi finanțată prin Compania Națională de Investiții, adică fonduri guvernamentale, iar magistrala Mihăileni-Darabani va fi construită cu fonduri europene prin POIM.

”Servicii de elaborare a documentațiilor tehnico-economice(tema de proiectare, studii de teren, expertize tehnice, avize, acorduri, Studiu de Fezabilitate) pentru Lotul 1. „Conducta de aducțiune apă potabilă Hănești – George Enescu, Județul Botoșani”, Lotul 2: Sistem de alimentare cu apă pentru localități din ZONA DE NORD a județului Botoșani”, se precizează în anunțul de licitație.

Magistrala de apă Hănești-George Enescu va alimenta cu apă 23.300 locuitori din localitățile Știubieni, Vorniceni, Cordăreni, George Enescu, Havârna, în prima etapă, iar în a doua etapă Vlăsinești și Săveni.

Investiția este considerată oportună deoarece sursa de captare și tratare a apei o reprezintă acumularea Stânca-Costești, apa fiind distribuită până în cadrul localității Hănești prin intermediul unei conducte de aducțiune din PEHD Dn 500 mm, care poate asigura debitul necesar celor 7 U.A.T.uri.

 

În ceea ce privește proiectul „Sistem de alimentare cu apă pentru localități din ZONA DE NORD a județului Botoșani”, acesta va alimenta 12 localitîți, inclusiv orașul Darabani.

”Localitățile din zona de nord a județului Botoșani sunt alimentate cu apă potabilă din surse locale, iar sistemele de distribuție a apei potabile deservesc numai o parte din locuitorii fiecărei localități. În aceste sisteme, apa distribuită nu se încadrează în parametrii de calitate impuși de Directiva Uniunii Europene nr. 98/83EC privind calitatea apei potabile”, se precizează în anunțul licitației.

Conducta va avea ca beneficiari și amplasament U.A.T.urile: Mihăileni, Dersca, Lozna, Șendriceni, Hilișeu Horia, Pomârla, Ibănești, Cristinești, Suharău, Hudești, Concești și Darabani.