Prima pagină » Ciubotaru ”blindează” acoperișurile fabricilor Electroalfa cu panouri fotovoltaice și extinde parcul solar de la Rediu
Economic Știri locale

Ciubotaru ”blindează” acoperișurile fabricilor Electroalfa cu panouri fotovoltaice și extinde parcul solar de la Rediu




Grupul de firme Electroafla Botoșani, condus de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, își continuă investițiile în sursele de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice și vrea să atingă ținta de producție de aproape 8,2 MW.

Electroalfa are în diferite etape de autorizare trei noi investiții în panouri fotovoltaice pentru a dubla actuala capacitate de producție deținută de compania botoșăneană.

În primul rând, Electroalfa Internațional vrea să își extindă parcul fotovoltaic aflat peste drum de Pădurea Rediu, pe strada I.C. Brătianu. Această investiție se află la nivelul acordului de mediu și a primit în iunie 2022 decizia pentru etapa de incadrare de la Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani. Acolo vrea să monteze încă 7840 de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 3,5MW, actuala putere a parcului deținut de Electroalfa fiind de 4 MW.

Tot prin firma Electroalfa Internațional, la fabrica deschisă pe strada Peco, omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru vrea să ”blindeze” acoperișul halelor cu panouri fotovoltaice, 866 ca număr, și să producă 398,7KW.

Aceeași putere instalată vor avea și cele 866 de panouri care vor fi montate pe acoperișul fabricii din Calea Națională, din zona fostei Textila, unde investiția va fi făcută prin Electro Alfa CM SRL.

Investițiile pentru montarea panourilor solare pe acoperișurile celor două fabrici din municipiu sunt la nivelul acordului de mediu și au primit deciziile de evaluare inițială de la Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani.