Prima pagină » Ministrul Daea și-a început munca la 6.00, senatorul Trufin era la 7.00 la el cu 3 probleme mari ale fermierilor, procesatorilor și producătorilor
Administrație Agricultură Știri locale

Ministrul Daea și-a început munca la 6.00, senatorul Trufin era la 7.00 la el cu 3 probleme mari ale fermierilor, procesatorilor și producătorilor



Senatorul Lucian Trufin, reprezentant al Comisiei pentru Agricultură din Senatul României, a fost la ora 7.00 la biroul lui Petre Daea, ministrul Agriculturii, pentru a cere rezolvarea a trei probleme mari ale fermierilor, procesatorilor și producătorilor din Botoșani.

Ministrul Daea își începe programul de muncă la ora 06.00.

 

”Problema CRESCĂTORILOR de BOVINE! În județul nostru foarte mulți crescători aleg să abatorizeze animalele, presați de lipsa furajelor ca urmare a secetei de anul acesta și a prețurilor la energie, carburanți și input-uri care au crescut exponențial! I-am transmis domnului Ministru că problema nu poate suferi nici un fel de amânare! Un prim pas a fost realizat deja, 114 milioane de euro vor intra în conturile crescătorilor de bovine începând cu 16 octombrie a.c. Suma reprezintă plata în avans a Schemelor de Sprijin Cuplat (SCZ) în sectorul zootehnic”, a declrat senatorul Lucian Trufin.

O altă soluție propusă de el și pe care o are în analiză și ministrul Danea ar fi un program de susținere a crescătorilor de bovine care va fi derulat în 2023!

”Rugămintea mea către fermieri – NU VINDEȚI BOVINELE!”, a completat Lucian Trufin.

A doua problemă dezbătută a fost cea a CEREALELOR ROMÂNEȘTI cauzată de prețul de dumping a cerealelor din UCRAINA care nu doar tranzitează România ci se și comercializează în țara noastră. Fermierii nu au unde să-și depoziteze cerealele și, mai mult, nu au unde să le vândă la prețul corect!

”Soluția oferită de domnul Ministru? Măsuri compensatorii pentru fermierii afectați care se vor analiza la nivelul unei comisii mixte, MADR și Comisia Europeană”, a precizat Trufin.

A treia problemă dezbătură de senatorul botoșănean cu ministrul Agriculturii este cea a transpunerii deficitară în legislația națională a Directivei 633/2018 privind PRACTICILE COMERCIALE NELOIALE.

”LEGEA trebuie modificată urgent și curățată de toate taxele abuzive ale supermarketurilor față de fermierii, procesatorii și producătorii români! CONCLUZIA– o dimineață cu o activitate intensă în slujba fermierilor, producătorilor și procesatorilor români impreună cu domnul PETRE DAEA”, a concluzionat senatorul Lucian Trufin.