Prima pagină » În acest weekend va fi târgul de la Popăuți: muzică, grătare, demonstrație de tuns oi, paradă a berbecilor
Administrație Agricultură Știri locale

În acest weekend va fi târgul de la Popăuți: muzică, grătare, demonstrație de tuns oi, paradă a berbecilor



 

Stațiunea de Cercetare Popăuți redevine gazda celei mai mari serbări populare din județul Botoșani, după pauza din cauza crizei sanitare. Stațiunea Popăuți, Asociația MOLDOOVIS și Primăria Răchiți organizează în acest week-end Târgul expozițional de miei, pielicele, taurine și produse tradiționale.

”Îi așteptăm pe botoșăneni în număr cât mai mare, după o pauză de doi ani, la cel mai mare târg agricol din județ”, a declarat Ionică Nechifor, directorul Stațiunii Popăuți.

Totul începe sâmbătă, 30 aprilie, începând cu ora 13.00, când va avea loc inaugurarea noului Muzeu al rasei Karakul de Botoșani și al Stațiunii Popăuți, urmând ca autoritățile, conducerea Stațiunii Popăuți și fermierii să participe la o întâlnire în care să se dezbată informații despre finanțările din agricultură. Workshopul va avea loc în amfiteatrul ”Vasile Niga”, din cadrul Stațiunii Popăuți.

Duminică va fi o zi dedicată distracției și petrecerii timpului în aer liber, printre animale, programul zilei începând cu ora 10.00.

Muzică, grătare, demonstrație de tuns oile, paradă a berbecilor Karakul de Botoșani, piața mobilă cu degustăr. Spectacolul va fi susținut de Grupul Ștefan Vodă din Republica Moldova, Maria Stoianov, Ansamblul Doina Costeștilor, Ansamblul Trei Generații Flămânzi, Ansamblul Dorulețul (Durnești) și Ansamblul Stejărelul din Tudora.

Botoșănenii vor putea să cumpere produse tradiționale de la fermieri și de la producătorii locali.