Prima pagină » Rural INVEST 2022, un nou program pentru dezvoltarea fermierilor botoșăneni. Bani pentru investițiile în mediul rural
Administrație Agricultură Economic Știri locale

Rural INVEST 2022, un nou program pentru dezvoltarea fermierilor botoșăneni. Bani pentru investițiile în mediul rural



Senatorul botoșănean Lucian Trufin a anunțat că în ședință Comisiei de agricultură din Senatul României a susținut și votat unul din cele 4 programe de creditare-garantare pentru antreprenori români.

”PROGRAMUL RURAL INVEST” reprezintă un program pentru asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor în mediul rural și mic urban, care are și o componentă de ajutor de stat nerambursabilă de 10%, totodată acoperă integral valoarea comisionului de risc și a comisionului de administrare.

Prin intermediul noului program Rural Invest sunt eligibile următoarele finanțări:

Achiziția de terenuri agricole și achiziția de părți sociale ale întreprinderilor din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și industriei alimentare;

Dotare/retehnologizare și automatizare;

Alinierea la obiectivele de mediu care să genereze eficiență și independență energetică;

Refinanțare credite de investiții și/sau credite pentru capital de lucru;

Industrie alimentară, piscicultură și acvacultură.

”Obiectivul programului constă în acordarea de garanții guvernamentale în mod transparent și nediscriminatoriu, de până la 90% din valoarea finanțărilor, IMM-urilor care își localizează producția în mediul rural și urban mic, pentru încurajarea dezvoltării afacerilor în aceste zone. Perioada de creditare va fi de maxim 15 ani. INVESTIM ÎN MEDIUL RURAL ROMÂNESC!”, a declarat Lucian Trufin.