Prima pagină » VIDEO Cel mai mare târg agricol revine la Stațiunea Popăuți. Moldoovis readuce cea mai mare serbare populară din județ
Administrație Agricultură Știri locale

VIDEO Cel mai mare târg agricol revine la Stațiunea Popăuți. Moldoovis readuce cea mai mare serbare populară din județ



 

În ultima zi din aprilie și prima zi din luna mai, la Stațiunea Popăuți va avea loc cea mai mare serbare câmpenească din regiunea Moldovei, respectiv Târgul Expozițional de Miei, Pielicele și Produse Tradiționale.

La evenimentul organizat de Asociația crescătorilor de ovine MOLDOOVIS și Stațiunea Popăuți sunt așteptați peste 15.000 de vizitatori, fermieri din toată regiunea Moldovei și Sibiu, ministrul Agriculturii, formații de muzică populară, fermieri cu cele mai frumoase exemplare de oi Karakul de Botoșani, crescători de bovine.

“Acest eveniment îl reluăm după doi ani în care a fost suspendat din cauza restricțiilor. În prima zi va fi o întâlnire cu oamenii de specialitate, din partea Academiei de Științe Agricole și Silvice și vom deschide oficial muzeul rasei Karakul de Botoșani. Organizăm un workshop în sala de ședințe a Stațiunii Popăuți iar asociațiile profesionale își vor prezenta materialele și tot ce au realizat în ultimii ani. De asemenea, instituțiile publice de profil vor avea câte o prezentare în ceea ce privește noul PNS. În a doua zi vom avea prezentarea exponatelor și vorbim de ovine, caprine, taurine, produse tradiționale, va exista și o dezbatere cu autoritățile centrale, la care va participa domnul ministru al Agriculturii, reprezentanții Parlamentului României”, a spus Ionică Nechifor, directorul Stațiunii Popăuți și președinte al Asociației MOLDOOVIS, la conferința de presă la care a fost prezentată desfășurarea târgului agricol.



La conferința de presă au mai fost invitați prefectul Sorin Cornilă, Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți, Mihai Țurcanu, directorul DSVSA, dar și deputatul Costel Șoptică, din Comisia pentru Agricultură, precum și Gabriela Mateiuc, fondatoarea Cozonacul Domnesc.

Consiliul Județean Botoșani nu va fi partener al acestui târg deși principalul scop este promovarea Botoșaniului.

”Asigur de tot sprijinul Instituției Prefectului în partea de organizare a evenimentului și de promovare. Cred că este un eveniment cu tradiție în județul Botoșani și care aduce între 10.000 și 20.000 de oameni”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.

Și Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți, a declarat că se va implica atât logistic, cât și financiar pentru organizarea târgului, iar Gabriela Mateiuc, de la Cozonacul Domnesc, a spus că este o bucurie organizarea acestui târg, cel mai mare de acest fel din județul Botoșani.