Prima pagină » Proiect uriaș fotovoltaic pe 20 de hectare prin PNRR. Gireadă vrea comuna Mihai Eminescu producător de energie verde
Administrație Economic Știri locale

Proiect uriaș fotovoltaic pe 20 de hectare prin PNRR. Gireadă vrea comuna Mihai Eminescu producător de energie verde




 

Fondurile prin PNRR vor fi folosite pentru a transforma comuna Mihai Eminescu într-un producător de energie verde din sursă regenerabilă.

Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, a declarat că a identificat 20 de hectare de teren în extravilan din domeniul Primăriei și vrea să le folosească pentru a construi un parc fotovoltaic.

Dimensiunea parcului fotovoltaic va permite Primăriei să devină independentă energetic și chiar să genereze venituri suplimentare la bugetul local.




”Lucrăm la un proiect cu panouri fotovoltaice. Dar nu ce au alții pe un hectar sau două, noi vrem pe 20 de hectare prin noul program PNRR cu panouri fotovoltaice, pe mediu. Primăria va avea curent gratuit pentru iluminat, la școli, instituțiile publice, căminele culturale, plus o diferență pe care o vom avea ca profit la bugetul local din vânzarea de energie. Proiectul va fi depus de Primărie prin PNRR pe mediu, dar va fi gestionat de un operator. Comuna Mihai Eminescu este traversată de câteva coloane de mare tensiune și vom putea descărca energia produsă. Acum se lucrează la ghid, noi am primit grafica, toate primăriile vor putea depune cereri de finanțare, dar încerc să joc la profesioniști, nu ca alții la amatori și se laudă că au un parc pe un hectar. Calm!”, a declarat Verginel Gireadă.

 

Acesta a precizat că în momentul de față o companie privată achiziționează terenuri de la proprietarii din comună pentru a dezvolta un parc fotovoltaic privat.