Prima pagină » VIDEO Andrei se pregătește să reia licitația la Teatru, ANAP a recomandat respingerea ofertelor. Riscăm să pierdem din nou finanțarea europeană
Administrație Știri locale

VIDEO Andrei se pregătește să reia licitația la Teatru, ANAP a recomandat respingerea ofertelor. Riscăm să pierdem din nou finanțarea europeană



 


Blestem sau prostie la Primăria Botoșani?

Riscăm să pierdem din nou finanțarea europeană pentru modernizarea Teatrului Mihai Eminescu după ce Agenția Națională a Achizițiilor Publice (ANAP) a recomandat Primăriei Botoșani să respingă ofertele depuse de constructori pentru că sunt probleme tehnice la aceste oferte.

Primarul Cosmin Andrei a susținut o conferință de presă în încercarea de a plasa vina pentru anularea licitației pe ANAP, deși a recunoscut că instituția centrală a recomandat în toată corespondența inițială să se evite declararea unui câștigător din ofertele depuse din cauza problemelor acestor oferte.

 

 


Reprezentanții Primăriei Botoșani care fac parte din comisia de licitație nu au vrut să urmeze indicațiile ANAP și una dintre oferte urma să fie dată câștigătoare. Primarul Andrei a precizat că firma care urma să fie declarată câștigătoare poate face contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) și dacă acest for va respinge acțiunile ANAP ar putea fi semnat contractul și să reînceapă lucrările, în caz contrar ar trebui făcută o nouă licitație peste trei luni și 20 de zile, aceste 20 de zile fiind termenul în care CNSC va răspunde la contestație.

Primăria Botoșani riscă să piardă și a doua finanțare de aproape 5 milioane de euro pentru modernizarea Teatrului Mihai Eminescu dacă nu finalizează lucrările până la 31 decembrie 2023.

”În mandatul meu vor fi finalizate lucrările și nu se pierde finanțarea europeană”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

 La acest proiect, finanțarea este de aproape 5 milioane euro dar Primăria trebuie să facă și un credit de 7 milioane euro pentru a acoperi costurile totale, credit pe care primarul a spus că îl va face doar când va fi nevoie. ”Momentan banii nu sunt o problemă pentru acest proiect”, a precizat primarul.