Prima pagină » Un primar a lotizat terenul de la fostul CAP și îl închiriază cu sume modice firmelor localnicilor
Administrație Economic Știri locale

Un primar a lotizat terenul de la fostul CAP și îl închiriază cu sume modice firmelor localnicilor






Încurajarea antreprenoriatului în mediul rural este cea mai bună politică prin care o primărie se poate implica în dezvoltarea economică a comunității, iar sprijinirea localnicilor dispuși să investească este cea mai bună soluție.

În comuna Corni, primarul a convins Consiliul Local ca o parte din terenul de la fostul CAP să fie pus la dispoziția localnicilor care au capital să investească pentru diferite afaceri.

Astfel, șase parcele de teren vor fi închiriate firmelor private în luna martie printr-o licitație publică.

Primarul Valerian Vărvăruc a declarat că din cele șase loturi, unul are 0,7 hectare, iar celelalte cinci sunt de 0,5 hectare.

 

 

”Am semnat la notar actul de dezmembrare, avem 6 parcele și avem un proiect de Hotărâre de Consiliu Local pentru a aproba Comisia de licitație și caietul de sarcini. Sperăm ca până la sfârșitul lui martie să finalizăm activitatea de licitație. Încercăm să nu punem condiții prea multe, dar într-un an să înceapă o activate în zonă pentru că vom primi la licitație doar agenți economici”, a declarat primarul Valerian Vărvăruc.

Acesta a precizat că până acum și-au manifestat intenția de a închiria teren de la Primărie pentru a dezvolta un business o firmă de confecții metalice, una de prefabricate din beton, o companie de transport.

Terenurile vor fi scoase la licitație cu prețul de 1000 de lei anual iar contractele vor fi pentru 49 de ani.

Centrul de afaceri de la Corni este la câțiva zeci de metri de balastieră, este racordat la apă, canalizare și energie electrică.