Prima pagină » USR a obținut aprobarea a noi facilități la Cornișa
Administrație Politică Știri locale

USR a obținut aprobarea a noi facilități la Cornișa




Consilierii USR le mulțumesc colegilor din legislativul local care au aprobat amendamentele făcute de aceștia la hotărârea de buget pe anul 2022, mai exact cele referitoare la extinderea facilităților oferite de Parcul de Agrement Cornișa.

Propunerile consilierilor USR au fost de alocare a sumelor de 90.000 de lei pentru aparate de fitness în aer liber și 27.500 de lei pentru achiziționarea a 20 de biciclete, din care 10 – pentru adulți, 10 – pentru copii, ambele amendamente fiind aprobate cu 21 de voturi în ședința de marți a legislativului.

Propunerile au venit în urma consultării dorințelor botoșănenilor prin intermediul unui chestionar ce a circulat pe rețelele de socializare.

 

 

În acest sens botoșănenii s-au arătat interesați de o diversificare a modalităților de petrecere a timpului în aer liber, exprimându-și opțiunea pentru o serie de aparate de fitness montate în exterior, cu acces liber pentru cei ce ajung cu plimbarea până în acea zonă. Totodată, un număr mare de botoșăneni s-au exprimat doritori de a închiria biciclete pe care să le poată folosi parc.

Consilierii USR consideră că preferințele botoșănenilor sunt mai mult decât binevenite, dată fiind importanța sportului și a mișcării în aer liber, după o perioadă în care cu toții ne-am obișnuit mai degrabă cu sedentarismul și cu limitarea în funcție de strictul necesar a ieșirilor. Totodată, continuarea achizițiilor în zona Cornișa și oferirea unor facilități noi ar fi o manieră corectă și de bun augur pentru toți botoșănenii.

”Subvenția ce se plătește pentru Cornișa este colectată din taxele și impozitele tuturor cetățenilor din municipiu, iar, în plus, noile dotări, nu foarte costisitoare, vor crește atractivitatea zonei. Le mulțumim colegilor pentru că ne-au înțeles și au sprijinit propunerile, acestea însemnând, în fapt, dorințele botoșănenilor.”, a declarat Marcel Gheorghiță, consilier local USR.