Prima pagină » Primăria cumpără Casa Ankele, monument istoric, cu 400.000 euro. Imobilul a fost evaluat la 517.000 euro
Administrație Știri locale

Primăria cumpără Casa Ankele, monument istoric, cu 400.000 euro. Imobilul a fost evaluat la 517.000 euro





Primarul Cosmin Andrei a declarat că membrii comisiei de negociere pentru achiziția Casei Ankele, monument istoric din Centrul vechi al municipiului Botoșani, s-au înțeles cu proprietarii acestui imobil pentru o tranzacție la prețul de 400.000 euro față de evaluarea de piață de 517.000 euro.

Banii vor fi plătiți în trei tranșe anuale, prima urmând să fie efectuată chiar în acest an.

Imobilul este cel mai impunător din tot Centrul Istoric al municipiului Botoșani, unic în zona Moldovei.

 


 

”Am făcut un raport de evaluare și expertiză tehnică, iar expertiza tehnică încadrează Casa Ankele în clasa seismică 2, în timp ce a fost evaluată la un preț de piață de 517.000 euro. Avem o comisie de negociere care s-a întâlnit cu proprietarul și am agreat prețul de 400.000 euro plătit în trei rate anuale. Am făcut o negociere foarte bună”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Casa Ankele are un teren de 585 metri pătrați, un etaj și mansardă, dar și două niveluri subterane cu beciuri.

Primarul Cosmin Andrei a declarat că municipalitatea intenționează să conecteze beciurile de sub Casa Ankele cu cele din mijlocul Centrului vechi descoperite în urma cartografierilor efectuate la sfârșitul anului trecut.

 

Cumpărarea Casei Ankele trebuie să treacă și de votul consilierilor locali, fiind necesară majoritatea de două treimi din numărul total de consilieri, fiind un proiect de patrimoniu. CL Botoșani și-a dat acordul de principiu pentru această achiziție încă din 2013.

Primarul Cosmin Andrei a precizat că viitoarea destinație a Casei Ankele, după reabilitarea care va fi făcută cu fonduri europene sau fonduri guvernamentale de la Compania Națională de Investiții, va fi stabilită prin consultarea botoșănenilor.

La începutul anilor 2000, Casa Ankele a găzduit agenția municipală a Forțelor de Muncă.

Achiziția și reabilitarea Casei Ankele face parte din strategia Primăriei Botoșani de a reda strălucirea de odinioară Centrului Istoric al municipiului.