Prima pagină » 9 milioane de euro din fonduri europene pentru modernizarea sistemului secundar de termoficare din municipiul Botoșani
Administrație Știri locale

9 milioane de euro din fonduri europene pentru modernizarea sistemului secundar de termoficare din municipiul Botoșani





După cele 50 milioane euro investite în reabilitarea sursei de producere a energiei termice și a sistemului principal de distribuție, Primăria Botoșani a atras o nouă finanțare din fonduri europene însă pentru reabilitarea rețelelor secundare de distribuție și extinderea sistemului.

 

”Am semnat un contract de 42,8 milioane lei pentru extinderea sistemului de termoficare urbană, contract semnat prin POIM. Se referă la reducerea pierderilor de energie termică și îmbunătățirea calității serviciilor oferite. Vor fi reabilitate rețelele secundare din 5 ansambluri de locuințe, se va face echilibrarea hidraulică din condominiile a 20 de ansambluri de locuințe și vor fi 21 de consumatori noi care și-au exprimat intenția de a fi branșați la sistem”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

 


Printre instituțiile care și-au manifestat intenția de a se racorda la sistemul centralizat de încălzire se numără Casa de Cultură a Sindicatelor, Maternitatea și Spitalul de Pediatrie, Sala Polivalentă, Biserica Vovidenia, liceele Economic și Alexandru cel Bun, ISU și AJPIS, creșa municipală și cantina de ajutor social, Teatrul Mihai Eminescu.

 

”Proiectul a fost resuscitat, a fost depus în urmă cu ceva timp, a fost redepus, iată că am ajuns în etapa în care am semnat contractul de finanțare aproape 9 milioane euro. Urmează etapele firești de licitație a proiectării și execuție. Îmi doresc să aducă un plus pentru economia locală pentru că la licitație vor putea participa firme locale”, a completat edilul-șef.