Prima pagină » A investit câteva sute de mii de euro în cea mai nouă fermă de păsări din județ. În aprilie va avea prima serie de pui zburați
Agricultură Economic

A investit câteva sute de mii de euro în cea mai nouă fermă de păsări din județ. În aprilie va avea prima serie de pui zburați



O nouă fermă de păsări va fi înființată în județul Botoșani, iar proiectul prevede ca în doi sau trei ani să fie construită și o linie de abatorizare.

Investiția este făcută de omul de afaceri Dumitru Balan, proprietarul companiei Microbuzul SRL, și va fi realizată într-o comună aflată la 30 kilometri de municipiul Botoșani.

Dumitru Balan susține că în primăvară va ieși cu prima serie de pui zburați produși în noua fermă din județ.

 

 

”Ferma va funcționa din martie și în aprilie aș vrea să ieșim cu prima serie de pui. Am făcut curățenie în cele două hale achiziționate, am săpat un puț de mare adâncime, am reparat acoperișul, am branșat totul la energia electrică, urmează gazul și instalațiile de hrană, adăpare și ventilație”, a declarat Dumitru Balan.

Acesta a precizat că investiția de câteva sute de mii de euro este realizată din capital propriu, dar proiectul se va ridica la câteva milioane de euro peste doi sau trei ani deoarece va mai cumpăra câteva hale în fostul complex în care a achiziționat deja primele două pentru înființarea fermei și va investi într-o linie automatizată de abatorizare, dar și în silozuri de depozitare.

Pentru partea de abatorizare și silozare se va apela la fonduri europene.