Prima pagină » FOTO Fonduri europene pentru cele 3 viaducte și 8 poduri pe drumul uitat în ultimii 50 de ani. ”Anul viitor vom asista și la finalizarea unor elemente spectaculoase”
Administrație Știri locale

FOTO Fonduri europene pentru cele 3 viaducte și 8 poduri pe drumul uitat în ultimii 50 de ani. ”Anul viitor vom asista și la finalizarea unor elemente spectaculoase”

 

După mai bine de 50 de ani de așteptare, se lucrează la modernizarea drumului național Botoșani-Ștefănești, legătura dintre municipiul Botoșani și Vama Stânca.

Lucrările sunt efectuate de o asociere de firme condusă de compania Autotehnorom Suceava și sunt finanțate din fonduri europene.

Senatorul Cristian Achiței, singurul parlamentar al județului Botoșani specialist în infrastructura rutieră, a analizat situația lucrărilor la această investiție care reprezintă și un drum important de legătură între România și Republica Moldova.



”Problemele majore cauzate de-a lungul timpului de alunecările de teren sunt, în sfârșit, soluționate temeinic, prin construirea a trei viaducte, două la intrarea și ieșirea din Stăuceni, iar al treilea la Drislea. De asemenea, partea carosabilă a drumului care leagă municipiul reședință de județ de Republica Moldova, prin vama de la Stânca-Costești, este lărgită prin această investiție cu cel puțin 2 metri.

Am constatat în teren, în urmă cu câteva zile (pe 4 decembrie), stadiul lucrărilor executate în 2021. Strategia constructorului a fost aceea de a ataca prioritar lucrările grele, cum sunt viaductele și podurile, fără a neglija nici execuția în paralel a podețelor, a rigolelor carosabile și a casetelor de lărgire.

LUCRĂRI REALIZATE:

– 13,7 km casete de lărgire executate

– 3 viaducte în lucru

– 8 poduri în lucru, cu variante ocolitoare

– 12 podețe casetate executate

– dren în pădurea Drislea

– rigole carosabile în Victoria și Drislea

Apreciez că ritmul lucrărilor în 2021 a fost unul foarte bun și mă aștept ca el să fie menținut și anul viitor, când vom asista și la finalizarea unor elemente spectaculoase, o dată cu amplasarea grinzilor pe cele trei viaducte.

Din punct de vedere politic, voi monitoriza în continuare cu maximă atenție derularea modernizării și o voi sprijini și impulsiona pe toate căile legale pe care le am la dispoziție în calitate de senator. Mă țin astfel de cuvânt în privința investițiilor în infrastructură, pe care le văd ca fundația absolut necesară pe care se poate realiza dezvoltarea economică a județului și creșterea nivelului de trai al tuturor botoșănenilor.

Vă prezint în albumul foto de mai jos cele mai importante lucrări realizate pe DN 29D până la data de 4 decembrie”, a prezentat Cristian Achiței pe contul său de Facebook.