Prima pagină » Costel Șoptică și Mihai Țurcanu pe lista de înlocuitori ai lui Adrian Oros în funcția de ministru al Agriculturii. Țurcanu, șanse să redevină europarlamentar
Administrație Agricultură Politică Știri locale

Costel Șoptică și Mihai Țurcanu pe lista de înlocuitori ai lui Adrian Oros în funcția de ministru al Agriculturii. Țurcanu, șanse să redevină europarlamentar



 


Schimbări majore se vor produce în Guvernul PNL după trecerea Congresului în urma căruia se va alege noul președinte și noua echipă de conducere.

Una dintre acestea, potrivit mai multor surse, este și schimbarea ministrului Agriculturii, Adrian Oros, cel care a dus la scăderea încrederii fermierilor în Guvernul PNL.

 

Florin Țurcanu, fost președinte al PNL, actual vicepreședinte ALDE Botoșani, a declarat că liberalii pregătesc înlocuirea ministrului Adrian Oros, iar Moldova are șanse mari să dea viitorul ministru al Agriculturii, două dintre numele vehiculate fiind chiar din PNL Botoșani.

 

 

”Moldova poate da viitorul ministru al Agriculturii și, de ce nu, poat chiar Botoșani să dea viitorul ministru. Sunt și două nume vehiculate în acest sens, două nume care sunt cu șanse mari… Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani și fratele meu Mihai Țurcanu. Ambii sunt calificați pentru un astfel de post la Agricultură, că doar nu ar putea fi Mihai ministrul Culturii. Șoptică a fost senator, acum deputat, Mihai a fost europarlamentar, a fost președinte ANSVSA, ambii au calificări să fie ministru al Agriculturii. Ar fi un câștig pentru Botoșani și pentru Moldova”, a declarat Florin Țurcanu.

 

Contactat telefonic, deputatul Costel Șoptică a spus că nu știe de vreo discuție la nivel înalt în care numele său să fie luat în calcul pentru funcția de ministru al Agriculturii.

”Eu îl susțin în continuare pe domnul ministru Adrian Oros și nu știu să fie vreo discuție în care eu să fiu luat în calcul pentru funcția domniei sale. Recunosc, singura discuție cu domnul premier Florin Cîțu pe tema Ministerului Agriculturii a fost când i-am spus că dacă eu aș fi ministru ar avea viață mult mai grea cu mine decât cu domnul Oros pentru că eu nu aș accepta să stabilim că facem ceva în Agricultură și să nu se facă”, a declarat Costel Șoptică.

 

Totodată, schimbările din Guvernul PNL din octombrie ar putea să îl aducă pe actualul europarlamentar Rareș Bogdan în fruntea Ministerului Afacerilor Interne, ceea ce ar însemna că botoșăneanul Mihai Țurcanu va redeveni europarlamentar în locul acestuia, fiind primul pe lista PNL care nu a prins loc în Parlamentul European.