Prima pagină » Dan Șlincu: ”30% dintre salariații români nu vor putea să-și achite facturile. Numărul firmelor radiate, mai mai mare cu 34%! Soluția… întoarcerea la popor, alegeri anticipate”
Administrație Politică Știri locale

Dan Șlincu: ”30% dintre salariații români nu vor putea să-și achite facturile. Numărul firmelor radiate, mai mai mare cu 34%! Soluția… întoarcerea la popor, alegeri anticipate”



 


Deputatul social-democrat Dan Șlincu susține că numărul salariaților din România care nu își vor putea plăti facturile la utilități din cauza scumpirilor este de 30% din totalul angajaților. Acesta acuză Guvernul Cîțu că permite un ”dezmăț pe piața energiei” și că asistă fără să facă nimic pentru români.

 

”În contextul scumpirilor succesive ale prețurilor la energie, alimente, combustibil, 30% dintre salariații români nu vor putea să-și achite facturile la gaze și curent și vor fi debranșați de la rețelele de utilități publice, astfel că vor rămâne în frig și întuneric.

Situația cu adevărat catastrofală nu este la nivelul Guvernul Cîțu care nu guvernează, ci se ceartă pe bani și interese. Problemele reale sunt cele resimțite de români, explozia prețurilor, creșterea numărului de infectări Covid, lipsa investițiilor la nivel local în educație, sănătate, transporturi.

Facturile cresc în fiecare lună, iar guvernul Cîțu nu face nimic. toți cei care acum se ceartă și se acuză reciproc, PNL și USR, asistă impasibili la dezmățul de pe piața energiei. România este efectiv neguvernată! Acțiunile operatorilor de pe piața energiei electrice și a gazelor, care anunță scumpiri peste scumpiri , demonstrează că PSD a avut dreptate și că țara noastră nu are o reală piață concurențială în domeniul energiei și nu era pregătită pentru liberalizare. Este inadmisibil ca guvernanții să privească pasivi la scumpirile făcute de operatori din burtă, fără o justificare economică reală. Este nevoie de o intervenție rapidă până nu este prea târziu, altfel economia va fi devastată”, a declarat Dan Șlincu.

 

 

Deputatul PSD a precizat că și numărul companiilor scoase de pe piață de condițiile economice vitrege este în creștere alarmantă și vede o singură soluție, respectiv alegerile anticipante în urma cărora românii să decidă o nouă reconfigurare a componenței Parlamentului.

”Românii plătesc prețul acestei guvernări incompetente și cinice, inflația a depășit 5%, benzina este 6 lei, facturile la energie se dublează iar toate acestea generază o creștere galopată a prețurilor la alimente. Deja o treime dintre români trăiește la limita sărăciei.

De urgență trebuie ca Legea consumatorului vulnerabil să intre în vigoare de la 1 octombrie, cum cere PSD, și nu de la 1 ianuarie așa cum a anunțat Guvernul Cîțu.

Politicile economice dezastruoase promovate de Cîțu, umilirea antreprenorilor prin blocarea programelor de sprijin pe timp de pandemie și creșterea uriașă a prețurilor la energie după liberalizarea impusă de guvernele de dreapta au băgat în faliment mii de firme care au fost nevoie să iasă de pe piață. Numărul firmelor radiate în ultimele 7 luni a fost mai mai mare cu 34% față de anul trecut. Acestea sunt faptele Guvernului Cîțu care acum nu mai beneficiază nici măcar de încrederea propriilor colegi de guvernare de la USR-PLUS.

Singura ieșire din această criză politică, socială și economică este moțiunea de cenzură și apoi întoarcerea la popor prin organizarea de alegeri anticipate”, a concluzionat deputatul Dan Șlincu.