Prima pagină » Deși ne costă 12 milioane euro, o parte din Teatrul Eminescu va rămâne în paragină și după modernizare. Grădina de Vară nu este prinsă în proiect
Administrație Știri locale

Deși ne costă 12 milioane euro, o parte din Teatrul Eminescu va rămâne în paragină și după modernizare. Grădina de Vară nu este prinsă în proiect



 


Acest proiect parcă este blestemat! Cu lucrări începute încă din 2013 și nefinalizate, cu costuri care au crescut de la 5 la 12 milioane euro, o parte din Teatrul Mihai Eminescu va rămâne în paragină și după finalizarea proiectului de modernizare.

Asta pentru că nici acum, la costuri de peste 12 milioane de euro cu tot cu TVA, în proiectul de modernizare nu este prinsă și Grădina de Vară, partea din spatele Teatrului Mihai Eminescu, dinspre Parcul Junior.

La începutul acestei săptămâni am fost informați de primarul Cosmin Andrei de faptul că au fost depuse trei oferte pentru reluarea lucrărilor de modernizare a Teatrului Mihai Eminescu. Când a fost întrebat dacă lucrările vor cuprinde și Grădina de Vară a răspus sec: ”NU!”.

 

De ce așteptăm 10 ani modernizarea Teatrului și plătim 12 milioane de euro în loc de 5 și totuși rămânem cu o zonă din el în paragină? Pentru că așa a fost făcut proiectul din start, fără Grădina de Vară, iar finanțarea europeană a fost primită fără această parte. Apoi, primii bani europeni alocați acestui proiect au fost pierduți pentru că nu erau prinse lucrările de refacere a structurii de rezistență. Când s-a reușit obținerea unei noi finanțări europene pentru acest proiect banii au fost primiți pentru proiectul inițial doar că reactualizat la nivelul costurilor, dar nu s-a făcut niciun efort pentru includerea Grădinii de Vară.

După ce se va termina coșmarul modernizării timp de un deceniu a clădirii simbol a municipiului Botoșani, Teatrul Mihai Eminescu, autoritățile vor încerca să obțină o nouă finanțare pentru modernizarea Grădinii de Vară, adică asta se va întâmpla peste foarte mulți ani.

Și pentru actualul proiect de modernizare, estimat la 12 milioane euro cu tot cu TVA, Primăria Botoșani trebuie să împrumute vreo 7 milioane de euro pentru a acoperi integral finanțarea, diferența fiind din fonduri europene.