Prima pagină » Anvelopele 195 50 R15 potrivite pentru sezonul rece
Economic Știri locale

Anvelopele 195 50 R15 potrivite pentru sezonul rece

Fiecare schimbare de anotimp aduce cu sine necesitatea adaptării conducerii autoturismului la noile condiții de drum. Cauciucurile de vară nu pot fi folosite în condiții optime de circulăție atunci când zăpada abundentă acoperă carosabilul și nici pe porțiuni de drum acoperite cu polei.

Nu doar obligația legală de a schimba cauciucurile la venirea iernii trebuie să te motiveze pentru acest demers, ci mai cu seama conduita preventivă și dorința de a circula în deplină siguranță. Anvelopele de iarnă au anumite proprietăți speciale care rămân stabile în condiții de temperatura scăzută. Fabricate din cauciuc mai moale că anvelopele de vara, cele de iarnă oferă o tracțiune sporită și o aderența mai bună atunci când autoturismul rulează pe carosabil alunecos.

Numeroase branduri de anvelope pun la dispoziția șoferilor cele mai noi creații tehnice în domeniu. Anvelopele moderne de iarnă au profile cu caneluri adânci, pentru a elimina eficient apa de pe carosabilul umed, oferind aderența la suprafețe alunecoase cu noroi sau polei. Evitarea derapajelor și rularea în siguranță sunt obiective pe care nu le poți atinge dacă ai cauciucuri necorespunzătoare.

Schimbarea cauciucurilor de vara cu anvelope iarna 195 50 r15 este indicată atunci când  vrei să circuli cu autoturismul pe drumuri alunecoase, acoperite cu gheață sau polei, ori cu strat de zăpadă.

Când analizezi dimensiunile unor cauciucuri de iarnă 195 50 r15, trebuie să știi semnificația acestor cifre care însoțesc anvelopele. Siguranța în trafic în condiții dificile depinde mult de modul în care te ajută anvelopele să menții stabilitatea autoturismului, să eviți derapajele și să conduci confortabil. Un cauciuc de calitate va rula corect și pe suprafețe alunecoase și acoperite cu gheață sau zăpadă.

Aceste anvelope de iarnă 195 50 r15 trebuie alese în funcție de autoturism, iar dimensiunile corecte le regăsești fie în cartea mașinii sau în manualul de utilizare.

Cifra 195 indică lățimea anvelopei, în milimetri și reprezintă zona de lățime maximă a cauciucului montat corect pe jantă. Cifra 50 reprezintă raportul de înălțime, adică înălțimea acestor anvelope 195 50 r15 iarnă reprezintă 50% din lățime.

R provine de la radial, indicând construcția radială a anvelopei. În acest caz, R15 indică diametrul interior al anvelopei, măsurat în inch, adică 15 inch.

Atunci când ai dimensiunile corecte pentru cauciucuri iarnă 195 50 r15 , indicate de producător, îți va fi mult mai simplu să alegi anvelopele potrivite pentru mașina ta. E recomandabil să optezi pentru anvelope 195 50 r15 iarnă produse de fabricanți de renume, care folosesc tehnologii moderne pentru fabricarea cauciucurilor. În funcție de buget, ai la îndemână numeroase soluții, anvelope mai ieftine dar și mai scumpe, pentru ca autoturismul tău să fie pregătit corect pentru iarnă.

Dacă te întrebi ce alte caracteristici trebuie să ai în vedere atunci când cumperi un set de anvelope de iarnă, vei vedea că mai există doi indici importanți – indicele de viteză și cel de încărcare. Așadar poți alege cauciucuri 195 50 r15 iarnă de la diferiți furnizori, anvelopele putând fi simple sau ranforsate, marcate cu semnul XL – extra load.

Clasa de aderență pe teren umed și nivelul de zgomot maxim sunt alți doi parametri de care trebuie să ții cont atunci când alegi anvelope de iarnă. Dacă te gândești la economia de combustibil, atunci e bine să ții cont de eticheta energetică, prezenta pe fiecare din anvelopele de iarnă. Eficientă consumului la rulare poate aduce beneficii însemnate. Economia de carburant a unei anvelope este direct influențată de gradul de rezistență la rulare fiind reprezentată de indici de la A la E.

Drumurile dificile și deplasările pe distanțe lungi în perioada iernii pun la încercare îndemânarea la șofat chiar și a celor mai experimentați conducători auto. Însă o anvelopă de iarnă aleasă corect aduce un plus de siguranță în trafic, un echilibru mai bun pe suprafețe umede și alunecoase. Vei economisi carburant și vei străbate în deplină siguranță trasee dificile pe timp de iarnă, dacă știi că te bazezi pe cauciucuri rezistente și solide.

Fiecare anvelopă poartă aceste caracteristici și marcaje iar alegerea celei mai potrivite anvelope de iarnă nu trebuie lăsată la voia întâmplării.Dacă ai nevoie de anvelope de calitate, fiabile și rezistente pentru a înfrunta iarna, optează pentru mărci cunoscute de anvelope, de la producători care utilizează tehnologii avansate de prelucrare a cauciucului.