Prima pagină » Deși nici măcar nu s-a pus balastul stabilizat, Federovici anunță că începe asfaltarea ciotului de drum prin Prăjeni
Administrație Știri locale

Deși nici măcar nu s-a pus balastul stabilizat, Federovici anunță că începe asfaltarea ciotului de drum prin Prăjeni




Sursa foto: Consiliul Județean Botoșani

Fotografii făcute cu drona și record de comunicate de presă trimise de Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, pentru lucrările de asfaltare a unui ciot de 2,7 km de drum județean fără ca asfaltarea să fie începută măcar deși lucrările au început în primăvară. 

Într-un comunicat de presă trimis de Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, suntem anunțați că în sfârșit începe asfaltarea celor 2,7 km de drum județean de pe drumul 282 B, Prăjeni-Plugari, legătura cu județul Iași.

Doar că din declarația Doinei Federovici aflăm că abia se caută soluții pentru a nu bloca total traficul și că nici măcar balastul stabilizat nu a fost așternut pe drum pentru a se putea asfalta.



 

„Din cauza stării proaste a drumului național către Iași și a tergiversării lucrărilor la acesta timp de mai bine de un an, de când s-a finalizat licitația pe DN 28B, cea mai mare parte a traficului s-a mutat pe drumul prin Prăjeni. Din păcate, pe aici și-au mutat rutele și transportatorii care neglijează restricțiile de tonaj, iar prin supraîncărcarea mașinilor, drumul este pus în pericol. Am căutat împreună cu reprezentanții constructorului cea mai bună soluție pentru a trece la ultima etapă a modernizării căii de rulare, turnarea stratului de balast stabilizat și a primului strat de asfalt și am ajuns la concluzia că se va lucra mai mult seara, întâi pe un sens de mers și apoi pe celălalt. De aceea facem apel la șoferi să evite, pe cât posibil, în perioada următoare, deplasările pe această rută”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În prezent, se execută lucrări de refacere a unui pod, în zonă traficul fiind dirijat pe un singur fir, asta deși titlul comunicatului de presă trimis de CJ era ”Începe asfaltarea drumului prin Prăjeni”.

Lucrările la acest sector de drum, lung de 2,77 kilometri, au început în această primăvară. 

Efortul bugetar pe care-l presupune lucrarea de modernizare se ridică la 8,5 milioane de lei, bani asigurați de Consiliul Județean Botoșani.

Va urma un nou comunicat de presă cu așternerea balastului stabilizat și unul când se va turna primul strat de asfalt, după care unul la turnarea stratului doi și unul la marcarea drumului.