Prima pagină » Serverele dedicate, depasite ca rentabilitate de serverele VPS
Economic Știri locale

Serverele dedicate, depasite ca rentabilitate de serverele VPS




Un nou tip de serviciu de gazduire depaseste serviciile clasice de gazduire dedicata. Acesta este Cloud VPS hosting. Afla mai multe citind in continuare.

Un nou tip de serviciu de gazduire depaseste serviciile clasice de gazduire dedicata. Acesta este Cloud VPS hosting. Afla mai multe citind in continuare.

Cloud VPS hosting este deja pe piata de cativa ani. Inainte de cloud VPS, serverele dedicate de cloud (VDS – Virtual Dedicated Server) conduceau detasat la capitolul performanta. Pentru cei care au nevoie de mai multe resurse si de maximul de mult control asupra propriilor servere, singura optiune este serverul virtual dedicat (VDS). E minunat sa ai un server dedicat, dar au un mare dezavantaj: costul rificat. Un server dedicat bun poate depasi cu usurinta 70 de euro lunar. Pentru cei mai multi administratori sau proprietari de site-uri mici sau mijlocii, un server dedicat este prea mult, si cu un cost urias. Atunci cand nu sunt multe optiuni, esti nevoie sa platesti si pentru resursele oferite de un server dedicat pe care nu le folosesti niciodata.

Din acest motiv a aparut serviciul de VPS hosting.

VPS = Virtual Private Server

Cand iti creezi un cont pentru un VPS, primesti acces inclusiv la root. Practic, tu esti administratorul absolut al serverului. Cu toate astea, VPS este doar un segment / compartiment virtual, ce este izolat cu ajutorul unui soft special. De aici denumirea de VPS hosting. Motivul pentru care popularitatea VPS este in crestere este costul foarte mic.

Poti gasi cu usurinta servicii de gazduire VPS sub 10 Euro / luna. De exemplu, poti comanda un pachet de gazduire VPS cloud la BigConnect, cel mai mic pachet incepe la 3.12 euro / luna. In comparatie cu un server cloud dedicat (VDS), este mult mai ieftin – acestea incep de la 25 Euro / luna. Economisesti, practic, 22 Euro in fiecare luna.

Intradevar, cu un server de gazduire VPS, nu ai aceleasi resurse ca pentru un server dedicat. Pentru multi administratori de site-uri, nu este o problema, petnru ca un VPS suporta cu usurinta mai multe site-uri mici. De exemplu, pentru un site construit pe WordPress, chiar si cu Woocommerce, deci magazin online, necesita 256MB de memorie (php memory limit), in timp ce un VPS pentru WordPress are minim 2GB de memorie RAM, fiind chiar pachetul de 3.12 Euro lunar. Iar daca ai nevoie de mai multe resurse, poti oricand face un upgrade la urmatorul server VPS.

Cum alegi intre VPS si un server virtual dedicat?

  • Daca ai buget limitat, alege VPS
  • Daca bugetul nu este o problema, si site-ul tau va avea trafic mare in curand, alege VDS.
  • Daca ai un site mic sau mediu, alege VPS
  • Daca incepi un site de la 0, si nu stii daca va avea mult trafic sau va consuma multe resurse, alege VPS
  • Daca ai nevoie de control absolut asupra site-ului, cum ar fi sa instalezi module custom, ambele solutii sunt bune, alege in functie de bugetul tau.
  • Daca ai nevoie de procesor puternic pentru aplicatii, un server VPS merge foarte bine. Dar daca nu face fata, va trebui sa faci upgrade la VDS.

In mod clar, un server VPS este de obicei suficient pentru majoritatea site-urilor. Site-uri statice, forumuri, bloguri, retele sociale, etc. . pentru ca pretul este mic, majoritatea administratorilor de site-uri renunta la clasicele pachete de gazduire shared in favoarea unui VPS. este mult mai eficient din perspectiva costurilor.