Prima pagină » Șoptică, optimist: ”Dacă peste trei ani văd 200 milioane euro investiți în drumuri și 200 milioane euro în apă, mă declar mulțumit” 
Administrație Știri locale

Șoptică, optimist: ”Dacă peste trei ani văd 200 milioane euro investiți în drumuri și 200 milioane euro în apă, mă declar mulțumit” 



 


Liderul PNL Botoșani, deputatul Costel Șoptică, a declarat că obiectivul guvernării liberale este ca în județ să fie investiți peste 400 milioane de euro în drumuri și extinderi de apă și canalizare în următorii trei ani. 

Prezent în emisiunea Dosarul Zilei, la Tele M, președintele PNL Botoșani, a declarat că speră ca peste trei ani măcar de la Bacău să mergem pe autostradă până la București. 

”Dacă peste trei ani de zile văd cei peste 200 milioane euro investiți în drumurile din Botoșani, pun aici și drumul județean strategic, mai văd în derulare 200 milioane euro în apă, chiar mă declar mulțumit. Dacă dă Dumnezeu Sfântul ca peste trei ani măcar de la Bacău să mă duc la București pe autostradă, credeți-mă că aș fi foarte mulțumit și asta vă spune un om realist”, a declarat Costel Șoptică



La capitolul drumuri, au început lucrările la drumul național Botoșani-Ștefănești, legătura cu Vama Stânca, iar la sfârșitul săptămânii care urmează vor începe și lucrările la drumul european Botoșani-Târgu Frumos. 

La nivelul drumurilor județene, pe două din cele trei tronsoane ale drumului județean strategic s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar acum se face amenajarea de șantier. 

Totodată, Compania de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră va scoate la licitație documentația pentru viitorul drum expres Botoșani-Suceava, care să conecteze județul cu un tronson de șosea de viteză de viitoarea autostradă A7, Ploiești-Pașcani-Siret.

Problemele mari sunt în această perioadă la capitolul apă și canalizare, deoarece operatorul unic Nova Apaserv traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar și ar avea nevoie de un ajutor de stat de 10 milioane de lei pentru a putea să se pregătească și pentru accesarea unei noi finanțări europene de 200 milioane euro pentru care Consiliul Județean va garanta un nou împrumut, cel mai probabil, pentru a asigura cofinanțarea.