Prima pagină » E.ON investește în stațiile Siret, Bucecea și Dorohoi pentru a prelua energia produsă din parcurile eoliene din Botoșani
Economic Știri locale

E.ON investește în stațiile Siret, Bucecea și Dorohoi pentru a prelua energia produsă din parcurile eoliene din Botoșani




Investițiile anunțate în parcuri eoliene în județul Botoșani în zona Păltiniș și în zona Mitoc primesc un impuls și din partea autorităților și a E.ON. 

Într-un comunicat de presă, E.ON anunță că autoritățile au aprobat investiții în stațiile din Siret, Bucecea și Dorohoi. 

”Alte două noi proiecte de investiții au primit aprobarea din partea autorităților responsabile. Cel de-al doilea vizează modernizarea a 3 stații de transformare din gestiunea Delgaz Grid în scopul preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile în condiții de siguranță a funcționării la SEN – Stațiile Siret, Bucecea, Dorohoi”, se precizează în comunicatul de presă al E.ON. 

Trei proiecte care împreună cumulează o valoare de aproape 850 milioane euro sunt în lucru la partea de documentație pentru a construi în județul Botoșani parcuri eoliene, într-un proiect fiind implicată și o companie din Botoșani. Cel mai mare dintre ele va fi dezvoltat în zona Păltiniș și va avea o valoare de aproape 700 milioane euro, investitorul fiind un consorțiu din țările nordice. 

Totodată, E.ON a anunțat că în 2021 va investi în județul Botoșani 6,4 milioane euro.