Prima pagină » Totul despre Luna plină – cum afectează corpul și destinul uman
Economic Știri locale

Totul despre Luna plină – cum afectează corpul și destinul uman

Luna plină te influențează mai mult decât crezi! Dacă nu găsești explicații pentru anumite probleme sau atitudini din viața ta, experții Astro TV te vor ajuta să afli dacă faza lunii este cauza lor.

De-a lungul timpului, au existat multe ipoteze legate de influența Lunii pline asupra oamenilor. Atunci când medicina nu era dezvoltată, oamenii au căutat să ofere explicații mitice anumitor fenomene bizare. De aceea, se spunea că Luna plină te face mai agresiv sau că determină o calitate slabă a somnului.

Dar oare sunt aceste lucruri adevărate? Astro TV a realizat o mare acțiune de cercetare, de unde au rezultat că Luna plină are o influență asupra corpului și comportamentului uman!

Luna plină: afectează sau nu somnul?

Se pare că strămoșii noștri aveau dreptate! Există studii care arată că Luna plina ar putea avea un efect asupra calității somnului.

În trecut, lumina artificială nu era atât de uzuală, iar luminarea mai puternică a cerului din timpul acestei faze era motivul pentru care somnul nu era la fel de profund.

Cu toate acestea, astăzi există surse de lumină mult mai puternice pe timp de noapte, ceea ce micșorează impactul luminii Lunii. Studiile arată că Luna luminează cerul cu o medie de 0.2 lux, pe când ecranul unui telefon mobil are puterea de 40 lux.

Un studiu din 2015 a concluzionat că pe timpul Lunii pline, bărbații experimentează mai mult somn profund decât femeile. Un alt studiu, care a analizat somnul copiilor din peste 12 țări, a indicat că, în timpul acestei faze, copiii au dormit cu 1% mai puțin.

Așadar, studiile arată că ar putea exista o corelație între somn și Luna plină, însă nu există dovezi concrete care să demonstreze conexiunea. Dacă totuși îți dorești să te asiguri că nu faza lunii este motivul unor probleme de somn, consilierii de pe Astro TV îți stau la dispoziție pentru o discuție telefonică privată!

Luna plină NU te face mai agresiv!

Mitul vârcolacului este destul de popular în mai multe părți ale lumii. Cu toate acestea, rămâne doar un mit.

Până astăzi, nu s-a găsit nicio corelare susținută de probe, între agresivitate sau tulburări comportamentale și Luna plină.

Totuși, poate că strămoșii noștri experimentau o agresivitate ridicată tocmai din cauza lipsei de somn de pe perioada nopții. Și tu esti irascibil atunci când nu dormi, nu-i așa?

Luna plină: potențial remediu pentru hipertensiunea arterială

Un studiu amplu din 2013 arată că Luna plină ajută la scăderea presiunii sanguine cu până la 5 milimetri coloană de mercur! Acest lucru poate însemna un ajutor din partea Universului pentru cei ce suferă de hipertensiune arterială.

Același studiu arată că pe durata acestei faze a lunii, suntem mai rezistenți și mai dispuși să facem efort fizic.

Conclusion

Luna plină a fost considerată mult timp o explicație pentru evenimente din viața omului. Cu timpul, au apărut noi ipoteze, confirmate sau infirmate de studii.

Este imposibil să le cunoști pe toate, însă experții Astro TV cu siguranță o fac. Intră acum pe site, alege-ți consilierul spiritual care ți se potrivește și contactează-l pentru a ști ce efect are Luna plină în viața ta și cum să profiți de acesta!