Prima pagină » VIDEO Fermierii de la Moldoovis își vând din rulote cașul și brânza, alături de mierea de la Marineac și legumele de la Aniculăiesei 
Administrație Agricultură Economic Știri locale

VIDEO Fermierii de la Moldoovis își vând din rulote cașul și brânza, alături de mierea de la Marineac și legumele de la Aniculăiesei 



 


Crescătorii de ovine și caprine din Asociația MOLDOOVIS își vând produsele, începând de sâmbătă, 10 aprilie, direct din cele patru rulote cumpărate de asociație și amplasate în centrul municipiului Botoșani. 

 

Ionică Nechifor, președintele Moldoovis, a spus că achiziția rulotelor a durat câțiva ani, până când fermierii au reușit să strângă banii necesari, fără niciun sprijin din partea autorităților locale. 

Cele patru rulote au fost amplasate între Piața Centrală și Casa Cărții, iar la deschiderea acestei piețe de rulote au participat și primarul Cosmin Andrei, dar și Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, și Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole. 

Pe lângă produsele lactate și mieii vânduți de fermierii membri ai Moldoovis, lângă rulote sunt vândute și legumele din solariile familiei Aniculăiesei, din Hudum, dar și delicioasele sortimente de miere de albine de la Ferma Apicolă Marineac. 

Până la Sărbătorile Pascale, cele patru rulote vor fi în centrul municipiului Botoșani pentru a putea fi cumpărate produse locale direct de la fermieri, după care ele vor merge și în alte localități din județ.

Totul a fost posibil ca urmare a eforturilor depuse de Ionică Nechifor pentru a îi face pe fermieri să își dea seama de beneficiile investiției făcute în achiziția și personalizarea celor patru rulote, de transforma tot județul și chiar țara într-o piață de desfacere pentru fermierii botoșăneni.