Prima pagină » Lucrările la drumul județean strategic încep cu firmele de pe locul 2 la licitație. CJ urmează să facă anunțul oficial
Administrație Știri locale

Lucrările la drumul județean strategic încep cu firmele de pe locul 2 la licitație. CJ urmează să facă anunțul oficial

Harta drumului strategic județean scos la licitație de Consiliul Județean Botoșani




Harta drumului strategic județean scos la licitație de Consiliul Județean Botoșani

Cu licitația câștigată de compania Conrec SA Botoșani, lucrările de modernizare a drumului județean strategic, de peste 100 de kilometri, vor fi efectuate de firmele care s-au clasat pe locul doi și care au contestat adjudecarea lucrării de către firma botoșăneană. 

 

Magistrații Curții de Apel Suceava au admis contestațiile și au întors rezultatul licitației de 395 milioane lei. 

Astfel, pe primul tronson al drumului strategic lucrările vor fi efectuate de asocierea Danlin XXL – Dragos Invest Neamț, pe cei aproape 30 de kilometri între Șipote, județul Iași – Rediu-Răuseni-Călărași și Dângeni-Mihălășeni. 

Lotul doi al investiției va fi lucrat de asocierea Cornells Floor – Construct Com Botoșani – Test Prima Suceava – Autotehnorom, pe tronsonul dintre Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești, în total puțin peste 51 kilometri

Lotul trei al drumului va fi executat de asocierea Frasinul-Dimex 2000 Company Bistrița Năsăud, pe cei aproape 26 de kilometri ai tronsonului de drum dintre Blândești-Sulița-Lunca-Todireni. 




Consiliul Județean a primit hotărârea Curții de Apel și urmează să comunice oficial firmelor decizia de a executa lucrările cu asocierile de companii care au fost pe locul doi la licitația pentru cele trei tronsoane ale drumului județean strategic. 

 

Lucrarea trebuie finalizată până cel târziu în 2023.

În ultimii patru ani au fost organizate trei licitații pentru acest drum, însă doar la ultima au fost depuse oferte, după ce CJ a reactualizat proiectul și a suplimentat sumele. Conrec a câștigat licitația, dar a pierdut în urma contestațiilor. În toți acești ani, zeci de mii de persoane au fost ținute în condiții jalnice cu un drum pe care ambulanța reușește cu greu să ajungă în caz de urgență.

Urmează să fie semnate contractele cu noii câștigători și să se dea ordinul de începere a lucrărilor.

Conducerea Consiliului Județean nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere oficial.