Prima pagină » VIDEO-FOTO A fost emisă autorizația de demolare a unei fabrici care a funcționat 70 de ani și care a produs pentru cele mai mari branduri din lume
Economic Știri locale

VIDEO-FOTO A fost emisă autorizația de demolare a unei fabrici care a funcționat 70 de ani și care a produs pentru cele mai mari branduri din lume




Autoritățile locale au emis autorizația de demolare a fostei fabrici de confecții Rapsodia Conf, din centrul municipiului, pe locul căreia va fi dezvoltat un proiect imobiliar. 

Fabrica legendară din Botoșani va fi rasă de pe fața pământului pentru a face loc unui proiect imobiliar care prevede inclusiv construirea unui magazin LIDL. 

În această fabrică au muncit mii de botoșăneni în istoria sa lungă de peste 70 de ani. În noiembrie 2021 ar fi făcut 73 de ani de existență.  




”S-a emis autorizația de demolare a fostei fabrici, cu respectarea condițiilor din avizul Direcției pentru Cultură, respectiv de obținere a descărcării arheologice a sitului pe perioada săpăturilor necesare realizării lucrărilor și cu păstrarea unor părți de clădiri spre strada Săvenilor”, au declarat reprezentanții Primăriei Botoșani. 

Așadar, NU există autorizație de demolare pentru clădirile vechi, istorice, dinspre strada Săvenilor. 

Fabrica Rapsodia Conf a fost condusă de Mihai Tincu, cel care a lucrat mai bine de 35 de ani doar în această fabrică. 

În cursul anilor, fabrica din Botoșani a produs pentru branduri precum Prada, Massimo Dutti, Cavalli, Trussardi,  Vivienne Westwood și mulți alți giganți din moda lumii, dar și pentru colecția de haine a legendarului Michael Jackson.

În locul fostei fabrici va fi dezvoltat un proiect imobiliar care include și construirea unui market LIDL, iar între zona de vecinătate cu Catedrala Uspenia și cu clădirile din Centrul Istoric al municipiului Botoșani va fi înființat un parc, o zonă verde. 

Proiectul care va fi construit pe locul fostei fabrici, care cuprinde market, parcare și blocuri cu locuințe, ar putea schimba radical interesul pentru zona Centrului Istoric, care momentan este ținută în viață doar de botoșănenii inimoși care și-au riscat banii în mici business-uri acolo.