Prima pagină » VIDEO Parlamentarul care a înființat o asociație și o cooperativă pentru fermieri îi cere ministrului Oroș sprijin pentru producătorii români din Agricultură
Administrație Agricultură Politică Știri locale

VIDEO Parlamentarul care a înființat o asociație și o cooperativă pentru fermieri îi cere ministrului Oroș sprijin pentru producătorii români din Agricultură





Senatorul botoșănean Lucian Trufin, secretarul Comisiei pentru Agricultură din Senat, este printre puținii parlamentari români care a înființat o asociație și o cooperativă pentru fermieri, când era primar de comună, care a susținut investițiile în irigații și în programele de susținere a cultivatorilor de tomate și usturoi, cu impact direct în județul Botoșani, cere actualului Guvernări să anunțe cum susține financiar AGRICULTURA.

”Ministrul Oroș trebuie să ofere răspunsuri concrete fermierilor români în ceea ce privește distribuirea fondurilor alocate în capitolul Sprijinirea Producătorilor Agricoli!

CARE SUNT RAMURILE DIN AGRICULTURĂ, PRIN CE PROGRAME LE VEȚI SUSȚINE, CARE ESTE CALENDARUL ACESTORA, CARE SUNT CONDIȚIILE PE CARE LE VEȚI IMPUNE ȘI CE SUME VEȚI ALOCA PENTRU FIECARE PROGRAM ÎN PARTE?”, a transmis senatorul Lucian Trufin de la tribuna Senatului României.

Parlamentarul botoșănean a ținut să-i readucă aminte că sumele pentru sprijinirea producătorilor români sunt cu 48% mai mici în acest an față de anul trecut.

”La momentul actual economia României trece printr-o perioadă complicată și de aceea se impune cu prioritate susținerea producătorilor interni printr-o gestionare extrem de atentă a cheltuielilor finanțate prin bugetul de stat. 

Anul trecut a fost secetă pedologică, fermierii păgubiți, încurajați de dumneavoastră domnule ministru, au făcut toate demersurile necesare pentru a obține compensările legale. Prin Legea bugetului de stat nu ați mai acordat sumele necesare pentru despăgubiri. Singurul argument pe care îl invocați este că nu sunt bani, iar noi toți trebuie să vă credem pe cuvânt. În Legea bugetului de stat la capitolul sprijinirea producătorilor agricoli sumele alocate sunt mai mici cu 48%. Aceste sume diminuate semnificativ nici măcar nu sunt distribuite, cum ar fi normal, pe ramuri” , a concluzionat Lucian Trufin.