Prima pagină » Cum să economisești bani iarna sau vara cu un credit pentru etanșare și izolare?
Economic

Cum să economisești bani iarna sau vara cu un credit pentru etanșare și izolare?

Pentru că iarna se pierde cea mai multă căldură din apartament ori din casă, astăzi vă propunem un mic ghid pentru etanșare și izolare dus la bun sfârșit cu un credit pe termen scurt pentru a-l putea îndeplini.

Economisiți bani cu până la 50% datorită izolării termice

Utilizarea surselor de energie(arderea combustibilor fosili) generează gaze de seră în atmosferă, contribuind astfel la încălzirea globală. În vederea reducerii acestui impact, este necesară utilizarea atentă a surselor de energie. Clădirile izolate termic economisesc energie și bani cu până la 50% contribuind astfel și la protecția mediului.

Cu ajutorul sfaturilor practice de la CreditDoctor.ro, puteți aplica vată de sticlă pe pereți și acoperiș, polistiren expandat pe podele și folie de polietilenă pe țevi. De asemenea, puteți reduce banii pe care îi plătiți lunar la facturile de încălzire și răcire a aerului prin produse de etanșare folosite la uși și ferestre. În plus, prin umplerea golurilor și orificiilor cu produse de izolare, puteți păstra iarna căldura în imobil și vara răcoare. Reducând consumul de energie protejați planeta și în plus faceți și economie de bani.

Cum facem etanșarea și izolarea?

Prin aplicarea de produse de etanșare precum benzi pentru ferestre / uși și praguri de etanșare puteți economis energie. Produsele de etanșare nu sunt exagerate ca preț, iar investiția va fi recuperată într-un timp foarte scurt. Pe măsură ce temperaturile oscilează, pereții casei dumneavoastră se contractă și se dilata, astfel apar crăpături și goluri în pereți și la îmbinări. Aceste crăpături și goluri se pot umple cu produse de etanșare precum spumă poliuretanică ori silicon. Astfel, veți folosi mai puțină energie pentru încălzirea/răcirea casei dumneavoastră și veți reduce în același timp considerabil contribuția la încălzirea globală, câț și costul facturilor. Izolația termică a devenit mai importantă odată cu Protocolul de la Kyoto ce vizeaza reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în atmosferă. Acesta a fost inițiat în anul 2005 și până astăzi a fost semnat de către 184 de state. Țările semnatare s-au obligat să reducă emisiile de gaze de seră cu 5 procente până în anul 2021.

Pe unde se pierde căldura în casa dumneavoastră?

Aproximativ 20-50% din pierderile de căldură sunt cauzate de punțile termice. Celelalte zone ce favorizează pierderea de căldură sunt următoarele: 25% prin acoperiș/tavan, 12-25% prin pereții despărțitori, 10% prin podea și 10-25% prin uși și ferestre. După cum observați, sunt mulți factori care trebuiesc luați în calcul pentru a ne optimiza căminul financiar cât și de ține de aspectul de confort. Dacă nu dispuneți de o sumă considerabilă pentru a investi în căminul dumneavoastră pentru a-l face cât mai optimizat pentru menținerea căldurii iarna ori a răcoarei vara, creditdoctor.ro vă recomandă un credit pana la salariu pe loc cu care vă puteți realiza cele propuse, mai ales că unele agenții de împrumut au 0% dobând pentru primele 30 de zile, ceea ce înseamnă că dacă returnații banii până la următorul salariu, puteți beneficia de un împrumut fără dobândă. Sfatul nostru pentru cei ce doresc un împrumut pana la salariu este ca aceștia să facă un contract pe maxim jumătatea salariului ca acesta să poate fie plătit în următoarele 30 de zile fără dobânzi. Dacă treceți totuși de 30 de zile, veți fi taxat cu o dobândă de 1.2% pe zi. Ceea ce înseamnă că dacă împrumutați 10.000 lei veți plăti zilnic 120 lei dobândă. Luați acest împrumut o data la câteva luni și faceți modificările gradual, astfel vă veți optimiza casa cu banii băncilor, iar în final veți câștiga prin economia la facturi cât și prin confortul obținut gratuit fără dobânzi.

Cum putem descoperi curenții de aer?

Putem descoperi ușor prezența curenților de aer în căminele noastre. Dacă aceștia există, putem etanșa locul prin care ei pătrund în domiciliu. Trecem mâna de-a lungul ramelor ferestrelor. Astfel putemsimți eventualii curenți de aer. Apropiem încet o lumțânare de ramele ferestrelor și geamurilor. Dacă fumul se întreaptă într-o anumită direcție, înseamnă că avem un curent de aer. Verificăm orificiile pentru cabluri pentru a observa dacă lumina soarelui pătrunde pe acolo. Dacă vedem lumina soarelui, înseamnă că există evident și un curent de aer. Daca putem obseva, lumina soarelui pe sub ușă, de asemenea avem un curent de aer. Crăpăturile dintre pereți ori de la îmbinări sau chiar perdea mișcându-se sunt niște indicii clare că există curenți de aer. Toate aceste imperfecțiuni ne fac să pierdem lunar bani prin plata exagerată a facturilor la utilități. Scopul nostru este să vă ajutăm să economisiți bani pentru a vă rămâne suficienți să-i utilizați în scop personal.

Astfel, acestea fiind spuse vă urăm spor la treabă în viitoarele proiecte pe care le veți întreprinde pentru căminul dumneavoastră. Nu uitați că orice investiție trebuie să aibe o economie reală, ori un profit tangibil pentru ca aceasta să se desfășoare corect. Gândiți de 10 ori înainte să luați bani împrumut și utilizați-i pentru scopurile clar destinate.