Prima pagină » VIDEO Un fost ministru vrea Parlament cu 300 de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale: ”În 2012 am votat eliminarea pensiilor speciale, au venit PSD și PNL și le-a pus la loc”
Administrație Politică Știri locale

VIDEO Un fost ministru vrea Parlament cu 300 de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale: ”În 2012 am votat eliminarea pensiilor speciale, au venit PSD și PNL și le-a pus la loc”

 




Fostul ministru al Dezvoltării, Cristian Petrescu, candidat PMP Botoșani la Senat, a declarat că eliminarea pensiilor speciale și Parlament cu 300 de parlamentari trebuie să fie principalele obiective ale clasei politice.

În primul rând s-ar face economie la buget prin reducerea numărului de parlamentari și a angajaților de la cabinetele acestora, iar prin eliminarea pensiilor speciale sumele economisite ar fi cu adevărat semnificative.

 

”Respectarea rezultatului referendumului din 2009, cu reducerea numărulu i de parlamentari la 300. Există proiect al PMP-ulu depus în parlament, mai trebuie doar voință politică. Reducerea numărului aduce reprezentativitate și reduce cheltuielile. Faptul că sunt 300 în loc de 471 nu ar însemna că se reduce calitatea, ci din contra. România este țara cu cei mai mulți parlamentari din Europa.

Pe de altă parte vorbim de pensiile speciale. Nu este vorba despre pensia omului de rând, ci de niște privilegii ale unora care și le-au dat singuri. Noi susținem principiul contributivității. Oamenii simpli, normali, cât au contribuit atât iau pensie. Banii aceștia sunt luați din banii oamenilor,

În 2012 eram în parlament și am votat pentru tăiarea pensiilor speciale, le-am tăiat. A venit USL, adică PSD și PNL, și le-au pus la loc”, a declarat Cristian Petrescu.