Prima pagină » VIDEO Corneliu Popescu, PMP: ”CJ să facă toate demersurile să se doteze cu 20-50 de paturi ATi în plus”
Administrație Politică Știri locale

VIDEO Corneliu Popescu, PMP: ”CJ să facă toate demersurile să se doteze cu 20-50 de paturi ATi în plus”

 




Președintele PMP Botoșani, Corneliu Popescu, a cerut noii conduceri a Consiliului Județean să se implice în găsirea de resurse financiare pentru a suplimenta numărul de paturi pe secția ATI pentru a face față numărului în creștere de pacienți pozitivi la Covid-19 care ajung acolo.

Popescu susține că în momentul de față se consumă multe resurse financiare pe creșterea numărului de teste, în timp ce capacitatea de spitalizare a rămas aceeași.

 

”CJ să facă toate demersurile să se doteze cu 20-50 de paturi de ATI în plus la secțiile pe care le consideră necesare în municipii și orașe, chiar și la Săveni, și suplimentarea numărului de cadre medicale petnru că și Botoșani se apropie de un prag critic. Marea panică este că vom avea mai multe persoane care să necesite ventilație față de câte paturi avem.

Nu ne ajută nimic dacă facem 40.000 de teste pe zi pentru că în final ne trezim la ATI cu persoane care sunt în dificultate. Ar trebui să ne concentrăm toate resursele în această direcție”, a declarat Corneliu Popescu.